De fleste politikere ønsker ikke at deltage i åbningen af den første Stormoske i Danmark, og kigger den anden vej når hadet mod muslimer flyder over.

Snart slår København døren op, til den første Stormoske i Danmark. I den anledning er alle toppolitikere blevet inviteret, men de fleste har valgt ikke at deltage i festligheden.

Tavst kiggede de væk

Åbenbart er det ikke særligt smart at omgås muslimer, når man som politiker skal holde fast i sine vælgere.

Muslimer høster man ikke stemmer på i dagens Danmark. At vise afstand til muslimer derimod er der masser af stemmer i. Bare se på hvordan Danmarks mest antimuslimske parti Dansk Folkeparti stormer frem over hele landet.

Tavst kiggede de væk

Mange havde ventet at en ny regering, ville tage et radikalt opgøre med VK regeringens og Dansk Folkepartis hadske værdikamp, hvor muslimerne var udnævnt til sorte får og fik skyld for alt det onde i Danmark.

Tavst kiggede de væk
Men der kom ikke et opgør, der kom et par ord, om at tonen nu skulle til at være bedre, men samtidigt skulle man ikke forvente at der blev blødet op.

Tavst kiggede de væk

Den antimuslimske populisme fik lov til at blive og i dag er hurtige “Islamkritiske” svar fra poltikerne til pressen, når pressen hiver en “muslimsag” på forsiden, mere reglen end undtagelsen–  langt inde i regeringens egne rækker.

Tavst kiggede de væk

Konsekvensen af regeringspartiernes og såmænd også Enhedslistens manglende lyst til værdikamp, er at vi nu ser et styrket Dansk Folkeparti storme frem i samtlige af landets kommuner og DFs negative tone overfor muslimer er ikke forsvundet.

.Tavst kiggede de væk

Dansk Folkepartis antimuslimske hetz er blevet stueren. Hver femte dansker står bag Dansk Folkeparti og det kan mærkes.

.Tavst kiggede de væk  Tavst kiggede de væk

Foragten og intolerancen overfor muslimer i Danmark er blevet mere synlig, samtidig er politikerne blevet mere og mere tavse. Der er ingen kritik eller afstandtagen fra de tusindvis af ekstremistiske og racistiske ytringer, danskerne kommer med især på sociale medier som Facebook.

Tavst kiggede de væk

Ganske få politikere har rejst sig for at rette en kritik mod den grove tone.

Ingen politikere har i foragelse politianmeldt nogen af de terror– eller mordtilskyndelser, som faktisk nemt kan findes på deres egne Facebookvægge.

Tavst kiggede de væk

Tavsheden overfor de mange udemokratiske ytringer fra egen vælgerrække er kujonadfærd.

Tavst kiggede de væk

Selvsamme kujonadfærd har gennem historien, ledt til overgreb på etniske minoriteter eller folkemord — Vi så væk, vi viste det ikke, så ikke hvor det bare hen osv. undskyldninger har der været mange af igennem historien– når folkemordet blev analyseret.

.Tavst kiggede de væk

Den offentlige debat om moskéer og muslimer er hadefuld og udemokratisk, og enhver tavs politiker der kigger væk og ignorerer hadet er en brik i dehumaniseringen af vores muslimske medborgere. En dehumanisering som for længst berettiger til, at man trækker nazikortet.

Tavst kiggede de væk

Naziskortet er berettiget, pga. fordi denne nærmest kollektivistisk omtale af mennesker som insekter, lort og utøj, der skal henrettes og masseudryddes er den samme slags nerve, som slog til i nazismen og som fik tyske godsvogne til at rulle med 6 millioner jøder ombord – stuvet sammen som utøj på vej til masseudryddelseslejre.

Tavst kiggede de væk

Tavst kiggede de væk

Lad mig afslutte med den jødiske journalist og filosof Hannah Arendts ord.

Det værste var at de så så almindelige ud, gik på arbejde og pligtopfyldende passede deres job med at holde hjulene i gang. Disse er de sande bødler.“
(Processen mod Eichmann i Jerusalem )

(Samtlige screencaps er taget i åbne grupper og vægge på Facebook)

Gæsteindlægget er syndikeret fra P77.dk

The following two tabs change content below.
Tavst kiggede de væk

Gæsteindlæg

Skriv til os på denfri@denfri.dk hvis du gerne vil prøve dig frem her eller har tek­ster af sam­funds­re­le­vant karak­ter, som du gerne vil have ud til et større publikum.
Tavst kiggede de væk

Nyeste indlæg af Gæsteindlæg (se alle)