Som en ny service bringer DenFri News et overblik over ugens vigtigste historier. Her er ugens overskrifter:

Jellingestenen: Graffiti er en del af dansk kulturarv. Penkowa-sagen: Danskerne er sexister. Tamilsagen 1993: Retskrav blev syltet af K-minister. Forbrug: Danmarks første gratis supermarked er åbnet. Kultur: Japansk film-klip kan ændre dit forhold til æg og kys — og til slut selvfølgelig vejret.

Jellingestenen: Graffiti er en del af dansk kulturarv

Som bekendt var det vikingekongerne Gorm og Harald, der rejste Jellingestenene, hvoraf den ene for nyligt blev tagget. Denne blog afslører, at når vikingerne selv i sin tid taggede og lavede graffiti, så var det ikke med billig, grøn spraymaling fra Røverkøb, og de udtrykte sig ikke i uforståelige oneliners.

Næ, dengang foregik det med hammer og mejsel, og flabede budskaber i klartekst. Her er f.eks. hvad fem nordiske fyre hakkede ind i Piræus-løven, der nu står i Venedig:

“Asmund skar disse runer sammen med Asgeir og Thorleif, Thord og Ivar, på anmodning fra Høje Harald, selvom grækerne overvejede og forbød det.”

Penkowa-sagen: Danskerne er sexister

Indrøm det bare: du har tænkt tanken. Milena Penkowa har knaldet tidligere videnskabsminister Helge Sander og rektor Ralf Hemmingsen. Ikke nødvendigvis samtidig, men du har ikke desto mindre tænkt tanken.

DenFri kan afsløre at du ikke er alene. Det har de fleste danskere nemlig – og det gør os til en nation af usle sexister. Er der måske nogen der har tænkt tanken at Stein Bagger har knaldet Asger Jensby og Finn Nørbygaard?

At Erik Skov Pedersen har knaldet sig fra ubetalte regninger hos Nordsjællands erhvervsdrivende?

Nej vel? Men fordi Milena Penkowa er kvinde, så er den eneste forklaring på hvordan et eventuelt bedrag har kunnet finde sted, at hun har været gavmild med sit køn? Fordi kvinder ikke kan være ordentlige bedragere uden en sådan gavmildhed?

Føj, vi skulle skamme os, mener DenFri News.

Tamilsagen 1993: Retskrav blev syltet af K-minister

Informations David Rehling beskriver hvordan Schlüter-regeringen gik af, fordi den daværende konservative justitsminister Erik Ninn-Hansen betænksomt havde sørget for at de tamilske asylansøgeres retskrav kunne holde sig frisk fremover, også selvom de så ikke har kunnet gøre brug af det lige med det samme. Lidt ligesom med Birthes Rønns statsløse palæstinensere.

Læs mere om syltning og andre måder at holde ting friske fremover her

Forbrug: Danmarks første gratis supermarked er åbnet

Problemet er ikke overforbrug. Problemet er overproduktion, og det tager et nyt dansk supermarked konsekvensen af: de forærer ganske enkelt de produkter væk, som betalings-supermarkederne ikke gider sælge. Det skriver bloggen Commoniser.

Se indslag fra TV2-Lorry.

Kultur: Japansk film-klip kan ændre dit forhold til æg og kys

Er du glad for æg og/eller at kysse, så er det nu muligt at ændre det for altid, ved at se dette klip fra den gamle japanske film Tampopo, skriver BuzzFeed.

DenFri News advarer om stærke billeder:

Vejret: Klimaforandringerne fortsætter ugen ud

Det er fortsat de i forvejen varme lande, der får al den globale opvarmning, mens vi andre åbenbart må lære at leve med den der latterlige sibiriske jetstrøm, eller hvad fanden det nu er, der absolut skal flytte sig, så vi får al den smule kulde der efterhånden er tilbage.

Lig nu stille! Vi blev kraftstejlme lovet Costa Kalundborg!?

Fuck jer Shu-Bi-Dua.

 

The following two tabs change content below.
Mikkel Skov Petersen
Overvejende forhenværende og fraværende, men det er da også en start.

Har du noget at bidrage med?