Tidligere på ugen blev billedkunstneren Frode Steinickes Facebook-profil deaktiveret, efter at han havde postet et billede af den franske maler Gustave Courbets hovedværk L’Origine du monde (Verdens oprindelse, red.) på væggen på sin Facebook-profil. Maleriet er fra 1866 og forestiller det kvindelige kønsorgan.
 Jeg skrev en artikel om Facebooks kusse-censur og linkede til artiklen på Facebook (linket indeholdt et billede af Courbets værk). To timer senere blev min Facebook-profil deaktiveret.

Både Frode Steinicke og undertegnede har efterfølgende fået åbnet vores Facebook-profiler igen, da vi har argumenteret for, at Verdens oprindelse ikke er pornografi, men fransk (malerisk) realisme.

I dag ville jeg så undersøge om, Facebook er lige så bornerte, hvad det mandlige køn angår. Svaret er et nedslående JA.

Tyve minutter efter at jeg havde postet ovenstående fotografi af den berømmede amerikanske fotograf og erklærede homoseksuelle Robert Mapplethorpe, fik jeg en advarsel fra Facebook om, at jeg overtrådte sitets såkaldte Anvendelsesvilkår, og Mapplethorpes værk blev herefter uden videre fjernet fra min væg. Også kommentarerne til fotoet blev slettet.

Der tegner sig efterhånden et billede af, at Facebook stenhårdt bekæmper kulturarven og billedkunsten, hvis denne på nogen måde rummer elementer af afklædthed.

The following two tabs change content below.

Har du noget at bidrage med?