Lørdag var der temaaften på DR2 om kussen. I den anledning postede billedkunstneren Frode Steinicke et foto af den franske maler Gustave Courbets maleri “L’Origine du monde” (verdens oprindelse, red.) fra 1866 på sin Facebook-profil. Maleriet forestiller en blottet kusse og var i mange år anset for så kontroversielt, at det hang i ejerens herreværelse, hvor kvinder ikke havde adgang, og endda var skjult bag et forhæng, så ubefæstede sjæle ikke kom for skade at se maleriet.

I dag hænger “L’Origine du monde” på Musée d’Orsay i Paris, hvor enhver kan få adgang, hvis man betaler de otte Euro, det koster at komme ind. Maleriet regnes for et hovedværk i moderne kunsthistorie, og den danske kunstner Christian Lemmerz har fremhævet det som kunsthistoriens vigtigste værk.

Selvom værket altså er vidt berømmet, er Facebook af en anden mening. Det sociale netværk mener ikke, at kusse-maleriet tåler dagens lys. Kort efter at Frode Steinicke havde postet billedet, fik han følgende besked fra Facebook:

Hej

Du overførte et billede (“L’Origine du monde”, red.) der overtræder vores Anvendelsesvilkår, og dette billede er blevet fjernet. Facebook tillader ikke billeder, der hænger et enkeltindivid eller en gruppe ud, viser nøgenhed, stofmisbrug eller vold eller på anden måde overtrræder vores Anvendelsesvilkår. Disse politikker skal sikre, at Facebook bliver ved med at være et sikkert og trygt onlinemiljø at bevæge sig i, også for de mange børn, der bruger sitet.

Hvis du har nogle spørgsmål, kan du besøge vores OSS-side på http://www.facebook.com/help/?topic=wphotos.

Facebook Teamet”

Herefter blev Frode Steinickes Facebook-profil deaktiveret.

The following two tabs change content below.

Har du noget at bidrage med?