- We’re getting there, konstaterede min kompagnon, da vi samlede op på de politiske nyheder fra den uge han havde været bortrejst: Sander/Penkowa, Skov Pedersen/Kjær, Bertel Haarder og den evige Birthe Rønn.

Oh yes baby; hvad absurditeter, fusk, lusk og freakshow angår, er vi snart på højde med lande vi ikke normalt sammenligner os med. We’re definitely getting there.

Senere på dagen viste Viceværten mig en faktura fra FedEx.

- Kan du se pilen?, spurgte han, og pegede på firmaets logo. Det kunne jeg ikke, så han pegede den ud for mig.

- Det er negativt rum.

Så ved jeg det. Rummet omkring og mellem et billedes genstand(e).

Og så var det, at jeg kom til at tænke: Hvis dansk politik er FedEx-logoet, kunstnerne er den 4. statsmagt i co-produktion med kommentator-standen og Dansk Folkeparti, der som bekendt holder hånden under hvem-som-helst, når-som-helst for en ældrecheck og lovprisning af den ariske races overlegenhed, og Helge Sander og hans utroligt spændende forhold til Milena Penkowa, den tidligere konservative gruppeformand og hendes varetægtsfængslede mand, og fænomenerne Birthe Rønn og Bertel Haarder er selve billedet, hvilke skjulte motiver eller symboler kan man så få øje på i det negative rum?

En karakter fra Monty Python? Berlusconi? Richard Nixon? Lurer-Anders? Linje 3? Sarah Palin? Mit bud er ligeså godt som dit.

En ting er sikkert. Ritts lejlighed på Vesterbrogade, Rushdie-sagen og Nyrups cykelhjelm fremstår som yndig, nærmest Morten Korch’sk, nostalgi, hvor motivet i det negative rum måske er Ove Sprogøe/Egon, Søs Fenger eller en Erik Clausen-karakter fra en Erik Clausen-film.

Kan du se pilen?

Og kan du ane motivet i det negative rum i dansk politik?

The following two tabs change content below.
Mikkel Skov Petersen
Overvejende forhenværende og fraværende, men det er da også en start.

Har du noget at bidrage med?