Selv om der ikke er blevet skrevet et ord om Charlie Sheen på DenFri, så er mandens navn næppe undgået nogens opmærksomhed den seneste måneds tid. Nu er hans seneste bedrifter endda nået Information

Det er filmmedarbejder Christian Monggard, der har kastet sig over gossip-stoffet, for det er i den genre Sheens nye persona, for som en sådan kan man se mandens nyeste medietilstedeværelse, tages under behandling.

Under overskriften ’Hvad nu, Charlie Sheen’ sammenfatter Mongaard sagen Sheen som følger:

’ (..) hans navn er i hvert fald blevet til et verbum — ‘sheening’ — og et synonym for at drikke sig fra sans og samling og gå amok.

Gennem 20 år har den amerikanske sladderpresse fra tid til anden bragt saftige historier om Charlie Sheens vilde liv med alkohol, stoffer, pornostjerner, sammenstød med politiet og hyppige forsøg på afvænning af den ene eller den anden slags.

(…)

I oktober 2010 blev Sheen arresteret efter at have raseret en suite på Plaza Hotel i New York. Han havde drukket og taget kokain tre dage i træk. I januar i år blev han indlagt med mavesmerter og påbegyndte straks efter endnu en omgang afvænning, denne gang i sit hjem.

(…)

Det fremgår klart af ovenstående gennemgang, at det er da noget værre noget. Det der måske fremgår mindre klart er, hvorfor det er noget værre noget.

Manglende i gennemgangen er dog at Sheen er dømt for hustruvold, og det er så umiddelbart den eneste af hans meritter, Monggaards oversigt indbefattet, denne blogger ser et moralsk problem  i. Det er så til gengæld indlysende stort.

Som en sidebemærkning: Mads Holger skrev for noget tid siden et indlæg på DenFri hvor han erklærede rock’n’roll død. Det har Sheen hermed dementeret. Det kan godt være at man dør af rock’n’roll, men død – det er den ikke.

Tilbage til Monggards artikel: Sheens afviger indlysende fra normalen, både i Hollywood-glansbillede henseende, og vurderet efter hjemlige standarder, men hvordan bliver denne afvigelse identisk med deroute?

En mulig forklaring på Sheens nylige, voldsomme energiudladning kan selvfølgelig være at manden ikke har det godt, at han er ulykkelig, at han som Monggard antyder har haft en svær barndom. Kort sagt, at han er ude af balance.

Men der er jo også den mulighed, at han har genfundet sin balance. At der er en livslyst, poesi, vrede, libido osv., der har levet på tålt ophold  i mandens liv, men som nu er sat fri.

Meme

Lars Bukdahl skriver som følger om Sheens verbale udbrud:

(…) for lidt siden i P3 sammenlignede jeg Charlie Sheens fantastiske, manisk udkullede og aggressivt smædedigtende net–rants — og fremfor alt denne kun måske scriptede — med Whitman og Ginsberg (og burde have tilføjet Dan “op i røven” Turèll i Manjana), og jeg ved ikke, om Walt direkte er stolt, men jeg er sikker på, at han linker sig på.

(…)

Bukdahl linker til Sheens Korner, Sheens nye net-kanal på Ustream. Og det ER fan-fucking-tastisk, mega-manisk og dertil ekvilibristisk.

Sheens Korner er opstået efter den senste virak, med indlæggelse og afvænning, og skal ses i sammenhæng med Sheens nye tilstedeværelse på Twitter, der som bekendt satte verdensrekord med 1 mio. followers på ca. 24 timer, og som nu har rundet de to.

Derudover så er Sheens sprogblomster om ’Winning’, ’Tigerblood’ og ’Torpedoes of Thruth’ blevet massive  internet-memes, med deres eget liv gennem internet-befolkningens kreativitet, tweeking og hacking af mandens selviscenesættelse og konflikt med sine tidligere arbejdsgivere.

Særligt det sidste har tiltrukket sig opmærksomhed, med Sheens udsagn om hans tidligere producer som: ’I fire back once and this contaminated little maggot can’t handle my power and can’t handle the truth. I wish him nothing but pain in his silly travels especially if they wind up in my octagon’.

Hey, hvem har ikke leget med tanken om sådanne udfald mod tidligere arbejdsgivere, men undladt fordi det opfattes som dårligt for fremtidige karrieremuligheder at tale grimt om den hånd der tidligere har fodret en?

Sheen har sikkert fået de samme råd, men skider tilsyneladende højt og flot på det. Tværtimod benytter han den nye medievirkelighed til at forstærke og blæse sine budskaber ud til alle afkroge af internettet.

Således også helt til Kina.

Gal eller genial? Spørges der om Sheens handlinger og medieoptræden efter først suspendering af serien Two and a half men, og siden aflysningen af resten af sæsonen.

Men hvorfor egentlig denne modstilling? Hvorfor dette enten eller? Hvorfor disse ekstremer?

Måske er der bare tale om en mand med et for de fleste mennesker ganske usædvanligt liv, der har fået nok og vælger at være tro mod sig selv under mottoet: ’It’s better to burn out, than to fade away’? Og gøre sit valg, processen og sig selv til et medie og en mediefortælling, som han udfolder som et levet, hæsblæsende kunstværk. Måske er der bare ikke mere til det end slet og ret Torpedoes of Truth?

Det er måske uforståeligt ud fra allehånde småborgerlige målestokke om normalitet, karriereplaner, moral, at leve stille for at leve godt og pænt sprog.

Men det har rock’n’roll og punk jo alle dage været?

Monggards udgangsbemærkning er: Lad os håbe det ikke er for sent. Til hvad? For hvad? At leve det samme liv som dig? Som mig? For sent til at indordne sig under en branche som manden tilsyneladende foragter?

Er det hans død der er truslen, eller er det spejlingen af vores egne hemmelige drømme om at eksplodere i liv, begær og poesi?

Anyways, don’t try this at home, med mindre der ruller tigerblod i dine årer.

 

The following two tabs change content below.
Mikkel Skov Petersen
Overvejende forhenværende og fraværende, men det er da også en start.

Har du noget at bidrage med?