TV-avisen åbnede mandag på en ti minutters kritik af den røde plan. Fair nok. Man skal være kritisk. Men hvordan kan samtlige danske journalister blankt godtage, at der virkelig er 18 af de nu så berømte efterlønsmilliarder?
Hvorfor må Villy og Helle ikke have et optimistisk syn på uddannelsesgevinster, når Lars og Claus må oddse den lange på efterlønnen?

Hvorfor er der ingen der stiller spørgsmål ved hvad der sker, hvis arbejdsløsheden IKKE slår rekorder fremtil 2020? Hvad nu hvis der slet ikke er 70.000 man kan tage efterlønnen fra til den tid? Hvad nu hvis der slet ikke er nye jobs til dem? Hvad nu hvis de skal vente på at få et arbejde?

Lars og Claus spår, at vi vil slå alle rekorder i vækst med 125.000 nye jobs i den private sektor fra 2013 til 2020 samtidig med at arbejdsløsheden holder sig nede på magiske 3,5 procent. Hvad nu hvis det ikke går vanvittigt godt, men kun almindeligt godt? Så er der ikke 18 milliarder længere, langt fra.

Hvad nu hvis det stadig er svært for seniorer at få job i 2020? Regeringen forudsætter at de straks kommer i arbejde. Hvad nu hvis der kommer til at gå et halvt år? Ups, der røg lige en milliard.
Hvad nu hvis der rent faktisk ER en del nedslidte, hvis det ikke er størstedelen af dem der kan gå lige ud og få et helt almindeligt fuldtidsjob?

I dag har 40 procent af seniorerne fuldtidsjob. I Sverige er det 60 procent. Hvad nu hvis regeringen kun kan løfte det tal op til 50 procent? Ups, der røg lige 6 milliarder. Hvad nu hvis de slet ikke kan forbedre det? Ups.

Hvad nu hvis folk vælger at få udbetalt deres efterlønsindbetalinger og sætter dem ind på deres pension, så de får fradrag for dem i stedet for at bruge dem på fladskærme? Ja, hvad med de 20 milliarder som folk har indbetalt, hvordan vil regeringen udbetale dem fra en tom statskasse? Ah… De vil låne dem for at få en gevinst senere. Men hov, kan man låne sig til velfærd!?

The following two tabs change content below.
Michael Jeppesen
Michael Jeppesen er kunstkritiker, blogskribent og politiker-revser. Initiativtager og redaktør på DENFRI. Tidligere skribent på Ekstra Bladet og Urban og forhenværende blogger på Politiken.
Michael Jeppesen

Nyeste indlæg af Michael Jeppesen (se alle)

Har du noget at bidrage med?