I marts 1945 blev Per Mortensen og hans smedesvende-kolleger fra B&W kaldt terrorister, når de begik industrisabotage mod krigsproduktion i København. I dag og i morgen hylder vi dem som frihedskæmpere.
I en ikke så fjern fortid blev der i København sprængt fabrikker, der producerede materiel til Hitlers krigsmaskine. Et af de mere spektakulære eksempler på dette var sabotagen mod radiofabrikken Always i Boyesgade på Vesterbro den 27. marts 1945.

Sabotageaktionen, der tog omkring fire minutter, og jævnede fabrikken med jorden, blev lydoptaget fra et studie i en taglejlighed på den anden side af gaden. Lydoptagelsen blev senere sendt bl.a. på BBC, og sendte dermed en besked til resten af verden om, at det trods alt ikke var hele Danmark der lå fladt på maven for Nazi-Tyskland.

En af dem der dengang vovede pelsen og sprængte Always-fabrikken var BOPA-sabotøren Per Mortensen. Sammen med ham har vi lavet en kort webdokumentar om aktionen.

God 4. maj.

Bomben i Boyesgade

The following two tabs change content below.
Mikkel Skov Petersen
Overvejende forhenværende og fraværende, men det er da også en start.

Har du noget at bidrage med?