»Mine damer og herrer, vi vidste alle, at denne dag ville komme men vi havde aldrig forestillet os, at den ville komme allerede.«

Enden er nær, men hvor det i Hollywoods italesættelse af kommende katastrofer er den amerikanske præsident der fortæller om verdens umiddelbart forestående undergang, er det i Søren Thilo Funders film Disastrous Dialogue en ydmyg, ung egyptisk mand.

Undertitlen på filmen, The Roland Emmerich Speech Act, afslører åbningsreplikkens oprindelse. Dens seks egyptiske skuespillere blev instrueret i dialog fra den amerikanske instruktør Roland Emmerichs storsælgende katastrofefilm The Day After Tomorrow, Independence Day og 2012 der også indgår i glimt mellem skuespillernes optræden i hvad der ligner en forladt bygning i Cairo.

Disastrous Dialogue blev filmet i 2010 umiddelbart inden at den egyptiske revolution væltede Hosni Mubarak fra præsidentposten og er et eksempel på, hvordan verdens begivenheder kan bemægtige sig et kunstværk og give det nye betydninger.

Filmen transponerer Hollywoods italesættelse af verdens undergang til det afrikanske kontinent, der til daglig danner scene for verdens virkelige katastrofer. I den egyptiske kontekst får verdens undergang imidlertid en ny betydning i lyset af de politiske omvæltninger der fandt sted efter optagelserne var overstået.

Disastrous Dialogue er dedikeret til Sally Zahran, en af filmens skuespillere som mistede livet under Mubarak-regimets angreb på demonstranterne under revolutionen.

Tid

Fernisering fredag d. 5. august kl. 17–21.

Udstilling 5. til 27. august, 2011.

Sted

IMO

Ny Carlsberg Vej 68

1760 København V

The following two tabs change content below.
Henrik Chulu retweeter jokes på twitter og opdaterer sin sociale status på facebook.

Nyeste indlæg af Henrik Chulu (se alle)

Har du noget at bidrage med?