Tur-retur. Dansk-iranske Firoozeh Bazrafkans solidaritetserklæring med den egyptiske blogger Aliaa Magda Elmahdy har spredt sig til Mellemøsten, hvor Bazrafkans nøgenfoto diskuteres på blogs og på Facebook. Enkelte steder i en stærkt censureret udgave.

Tirsdag aften smed billedkunstner og blogger hos Jyllands-Posten, Firoozeh Bazrafkan, tøjet og lod sig fotografere nøgen (http://www.denfri.dk/2011/11/dansk-kunstner-smider-tojet-i-solidaritet-med-egyptisk-blogger/#more-12563) i solidaritet med sin egyptiske kollega Aliaa Magda Elmahdy, der har vakt bestyrtelse i Egypten ved at posere nøgen på sin blog (http://arebelsdiary.blogspot.com/?zx=9bb940884468aa43). Elmahdys nøgenfoto er en protest mod den stigende islamisering af Egypten og det øgede fokus på, at landets kvinder dækker sig til efter islamiske forskrifter. Denne pointe støtter Firoozeh Bazrafkan op om.

Aliaa Magda Elmahdy’s nøgenfoto, der er blevet fordømt fra flere sider i Egypten.

Elmahdy mener, at Egypten ikke har ytringsfrihed. Jeg har smidt tøjet for at støtte hende, da jeg ved, hvor meget det betyder, at nogen råber op om, hvad der er ved at ske i Egypten. Landet står i en situation, hvor grupper som Det Muslimske Broderskab og andre ekstreme grupper er ved at tage over. Med billedet viser Elmahdy, at der ikke er nogen mørkemænd, der skal bestemme, hvad hun gør med sin krop,” siger Firoozeh Bazrafkan til Ritzaus Bureau (http://www.information.dk/telegram/285882).

Firoozeh Bazrafkans nøgenfoto, der er ledsaget af teksten “Jeg vil hellere være nøgen i sympati med Aliaa Magda Elmahdy end at forblive tavs”, har spredt sig med lynets hast på nettet herunder til Mellemøsten, hvor det omtales og diskuteres på blogs og på Facebook. De fleste steder anvendes den originale version, hvor Bazrafkan poserer med blottet brystvorte. På enkelte mellemøstlige blogs har man censureret Bazrafkans nøgenbudskab og sat lyserøde bjælker henover kunstnerens bryst og det nederste af hendes mave.

Firoozeh Bazrafkan. Uden lyserøde bjælker.

Du kan læse mere om Firoozeh Bazrafkans værker her http://www.sappho.dk/kysser-himlen-farvel.htm

Du kan se TV2 Nyhedernes indslag med Firoozeh Bazrafkan ved at følge dette link http://sortsonofon.blogspot.com/2011/11/firoozeh-bazrafkan-i-tv-2-nyhederne.html
I dag klokken 18–20 er Firoozeh Bazrafkan med i programmet AK24syv på Radio24syv.

The following two tabs change content below.

Har du noget at bidrage med?