Følgende debatindlæg blev bragt i beskåret form i Politiken 24.10 Her han du læse det fulde indlæg.

I Politiken 19.10 udtaler talsperson for RettighedsAlliancen, Maria Fredenslund, at anonymitet på internettet er »et kæmpe problem,« da det gør det umuligt at opspore hvem der gør ophavsretsbeskyttet materiale tilgængeligt uden tilladelse. Hun sammenligner brugere af krypterede VPN-forbindelser med hardcore bandemedlemmer.

Proportionerne i den sammenligning er helt i skoven. At sammenligne forbrugere, der deler film og musik på nettet, med bandemedlemmer, som slår folk ihjel, viser hvor desperat rettighedsindustrien er for at gøre sig relevant overfor de nyvalgte lovgivere i Folketinget.

Muligheden for at være anonym på internettet handler ikke om plade– og filmbranchens ophavsrettigheder, men om almindelige menneskers borgerlige frihedsrettigheder, som kommunikationsfrihed og retten til privatlivets fred.

Når man færdes på gaden i Danmark, er det med en forventning om, at myndigheder og private interesseorganisationer som RettighedsAlliancen ikke holder øje med hvem man er, hvor man er på vej hen og hvem man snakker med. Heller ikke selv om man skulle have en usb-pind i lommen med en kopi af Max Pinlig. I modsætning til i diktaturstater, som fx Syrien, bør vores ret til at være frie for overvågning og registrering også gælde, når vi kommunikerer på internettet.

Muligheden for, gennem anonymitet, at beskytte sig mod overvågning er et af de redskaber, som aktivister i bl.a. Mellemøstens diktaturregimer bruger, når de kæmper for de rettigheder som vi tager for givet herhjemme, rettigheder som eroderer, når RettighedsAlliancen forsøger at beskytte sine særinteresser i ophavsretten.

The following two tabs change content below.
Henrik Chulu retweeter jokes på twitter og opdaterer sin sociale status på facebook.

Nyeste indlæg af Henrik Chulu (se alle)

Har du noget at bidrage med?