Sangerinden Aura er blevet heftigt kritiseret af feminister og Gaffa’s læsere, fordi hun optræder nøgen på coveret til sin ny cd Before The Dinosaurs. Billed– og performancekunstneren Uwe Max Jensen smider tøjet i sympati med sangerinden.

Aura’s bibelske coverfortælling, hvor hun skræller det æble, hun holder op foran sit køn, har mødt kritik fra feministen Leonora Christina Skov, der på Facebook bitcher over, at pladeselskabet ikke stoppede Aura’s cover-idé (http://www.denfri.dk/2011/11/leonora-christina-bitcher-over-afklaedt-aura/#more-12167). Også musikmagasinet Gaffa’s læsere har det svært med den afklædte sangerinde, og de kalder blandt andet coveret for “gustent” (http://gaffa.dk/anmeldelse/53932).


Aura’s cover til Before The Dinosaurs.

Performancekunstneren Uwe Max Jensen hylder i en sympatitilkendegivelse Aura’s velvalgte ekshibitionisme og den spændende historie, som coveret fortæller, ved at parafrasere Aura’s værk. Aura’s æble er imidlertid skiftet ud med en banan, da denne i sammenhængen virker mere velvalgt.


Performancekunstneren Uwe Max Jensens sympatierklæring til sangerinden Aura. Fotoet er en parafrase over Aura’s bibelske coverfortælling. I baggrunden kunstnerens billedserie Nude descending a staircase.

The following two tabs change content below.

Har du noget at bidrage med?