Som det vil være læsere af Denfri bekendt har den egyptiske kunstner Aliaa Magda Elmahdy vakt bestyrtelse ved at posere nøgen på sin blog i protest mod den stigende islamisering af sit hjemland. Nu smider billedkunstneren Uwe Max Jensen tøjet i solidaritet med sin egyptiske kollega.

Den egyptiske blogger og billedkunstner Aliaa Magda Elmahdy har postet et foto på sin blog, hvor hun er akkurat så nøgen, som Allah har skabt hende. Fotoet er Elmahdys protest mod den stigende islamisering af Egypten og kravet om, at kvinder dækker sig til (http://arebelsdiary.blogspot.com/?zx=9bb940884468aa43).

Pigen med de røde sko. Bloggeren Aliaa Magda Elmahdy kritiserer islamiseringen af Egypten ved at poste et selvportræt på sin blog.

Elmahdys nøgenfoto er ledsaget af en replik til Egyptens konservative kræfter:

Slæb nøgenmodeller, der arbejdede i kunstverdenen i de tidlige 1970’ere, for retten, gem alle kunstbøger væk, og smadr nøgne arkæologiske statuer. Tag så jeres tøj af, og kig på jer selv i spejlet, brænd jeres kroppe, som I sådan afskyr, og befri jer selv for jeres seksuelle komplekser for altid, før I udsætter mig for jeres fordomsfulde fordømmelser eller nægter mig min ytringsfrihed.”

Aliaa Magda Elmahdys blogpostering har haft over fire millioner besøgende, og der er i skrivende stund næsten 5000 kommentarer til posteringen. Desuden er folk i solidaritet med bloggeren begyndt at sende deres egne nøgenfotos til bloggen. Denne solidaritetshandling har bredt sig til flere lande, og den er også nået til Danmark, hvor den dansk-iranske billedkunstner og blogger, Firoozeh Bazrafkan, har ladet sig fotografere nøgen i solidaritet med Aliaa Magda Elmahdy (http://www.denfri.dk/2011/11/dansk-kunstner-smider-tojet-i-solidaritet-med-egyptisk-blogger/).

Nu udviser billedkunstneren Uwe Max Jensen også nøgensolidaritet med Aliaa Magda Elmahdy og den egyptiske kunstverden og bidrager til kampen for kunstnerisk frihed med et værk i bloggerens ånd.

The following two tabs change content below.

Har du noget at bidrage med?