Karsten Nonbo er medlem af et parti, der kalder sig Danmarks liberale parti, og han er medlem af Folketingets retsudvalg. Allerede her, før vi overhovedet er gået i gang med at kigge på mandens udsagn, er der to ting der ikke stemmer.

Karsten Nonbo, medlem af retsudvalget for Danmarks liberale parti, er citeret – kursiveret — for at udtale til P1 Morgen, om en gruppe præventivt anholdte der har fået medhold i deres klage over politiet:

- De er nogle sølle klynkere, for går man til demonstration, så er der en risiko for at blive anholdt, (…)

Hvorfor i alverden er der det? For det første hører det vel statistisk set til sjældenhederne, at der opstår lejlighed til anholde folk i forbindelse med demonstrationer, og for det andet så bør man vel i et retssamfund NETOP kunne benytte sin grundlovssikrede forsamlingsfrihed UDEN at risikere at blive anholdt.

(…) og går man til demonstration om vinteren, så er der også en risiko for, at man kommer til at fryse. Når man råber op om menneskerettigheder, så er det fuldkommen ude af proportioner,

Det turde være indlysende, at der er forskel på den kulde man ganske rigtigt stifter bekendtskab med, ved at bevæge sig udenfor i frostvejr, f.eks. for at benytte sine demokratiske friheder, og den kulde man oplever, og er forsvarsløs overfor, når man bliver tvunget til, mod sin vilje, at sidde på den bare asfalt i timevis i frostvejr.

Til Politiken.dk siger Karsten Nonbo, medlem af retsudvalget for Danmarks liberale parti:

(…) Vi risikerer at få et handlingslammet politi i fremtiden, hvis de skal være så overkorrekte, som der bliver lagt op til i dommen (…)

Overkorrekte? Der er overhovedet ingen der taler om overkorrekte. Politiet skal ikke anholde folk der ikke har gjort noget, og hvis de gør, så skal de kritiseres og hoste op med erstatning. Det har sguda ikke noget at gøre med at være overkorrekt?! Det handler da maksimalt om at opføre sig korrekt?!

»Det er jo en flok sølle klynkere, der har lagt sag an på den baggrund, for når vi snakker menneskerettigheder, så er det altså ude i den store verden, hvor befolkninger bliver undertrykt (…)

Nej, Karsten Nonbo, medlem af retsudvalget for Danmarks liberale parti. Menneskerettighedernes artikel 11 om forsamlingsfrihed, og for så vidt også dens artikel 5 om frihed og sikkerhed, gælder også i Danmark – ikke kun andre steder i den store verden.

»Det er snart blevet en industri at klynke, og jeg fatter ikke, at man er så sølle, at man begynder at snakke menneskerettigheder i den situation, fordi der er nogen, der sidder på en kold potte og får sig en kold numse. Det er jo helt utroligt«.

Karsten Nonbo, medlem af retsudvalget for Danmarks liberale parti: Der protesteres mod uberettigede anholdelser – er det så svært at forstå? Og hvem er det i øvrigt der klynker? Buhuu, politiet skal holde reglerne, buhuu…

»Når der er blevet givet ordre til en masseanholdelse kan man jo ikke gå rundt og sortere mellem gamle fru Hansen og ham, der ser lidt skummel ud. Når der er blevet sagt anholdt, er der blevet sagt anholdt. Det er et skøn, man lægger forinden, og det kan jeg godt leve med«.

Kære Karsten Nonbo, medlem af retsudvalget for Danmarks liberale parti, hvis ikke det er muligt således at sortere mellem eventuelle lovovertrædere og ikke-lovovertrædere, så er det måske ordren om masseanholdelse, den er gal med?

At du godt kan leve med angreb på retssikkerheden og krænkelse af forsamlingsfriheden i så stor skala, og iøvrigt tror at retssikkerhed og menneskerettigheder er noget der gælder andre steder, reducerer vurderingen af baggrunden for dine udsagn til to mulige kategorier: du er enten dum, eller du er en politistatsliderlig småfascist.

The following two tabs change content below.
Mikkel Skov Petersen
Overvejende forhenværende og fraværende, men det er da også en start.

Har du noget at bidrage med?