Den forlængede weekend byder på tatoveringsfestivalen Copenhagen Ink Festival i Tap 1, hvor 150 tatovører fra hele verden viser deres arbejde frem. Med på festivalen er også den finsk-amerikanske sabelsluger Lucky Hell og tatoveringsfænomenet Zombie Boy, der blev opdaget på Facebook i 2010. Efterfølgende fik han en rolle i Lady Gaga’s Born This Way video, hvor sangerinden parafraserede hans skeletlook, og i dag er Zombie Boy modeverdenens it boy of the moment.
Mandag pakkede Kunsten (det tidligere Nordjyllands Kunstmuseum, red.) sin udstilling med billedhuggeren Marc Quinn ned. Med på udstillingen var Quinn’s monokrome life size skulptur af Zombie Boy udført i cement og med Zombie Boy’s tatoveringer skåret i overfladen. Onsdag fløj den rigtige Zombie Boy så ind fra Montreal for at deltage i weekendens Copehagen Ink Festival. Her skal det omvandrende kunstværk fungere som visuelt og mediemæssigt trækplaster for festivalen.


Zombie Boy, der lyder det borgerlige navn Rick Genest, er en 26-årig canadier, der for syv år siden påbegyndte det tatoveringsprojekt, der har gjort ham kendt i store dele af verden. I dag er han tatoveret på 80 procent af kroppen, blandt andet som et kranium i ansigtet, og hans faste tatovør Frank Lewis mangler kun at udsmykke området fra højre hofte til højre knæskal og Zombie Boy’s venstre fod, før værket er fuldbragt.

I 2010 blev Zombie Boy opdaget på Facebook af designeren Nicola Formichetti, der gjorde ham til ansigt for en stor kampagne for tøjmærket Thierry Mugler. Senere var Zombie Boy med i Lady Gaga’s video til Born This Way, og det formodes, at han også er med på den turne, der bringer Lady Gaga til Parken i september. Hvis det går i vasken, har Zombie Boy rigeligt at lave. Han går catwalks for de store modehuse og har netop lavet en kampagne for L’Oréal, hvor han transformeres tilbage til en oprindelig tilstand uden tatoveringer.

Zombie Boy og Gaga i sidstnævntes Born This Way.

 
Selv drømmer Zombie Boy sig tilbage til tiden før berømmelsen, hvor han var en del af Montreals punkmiljø og boede i tomme bygninger. Når han har tjent nok penge, køber han et hus til vennerne fra dengang og trækker sig tilbage fra modeverdenen.

Sabelsluger i hot pants

Med på Copenhagen Ink er også den kvindelige performer Lucky Hell, der sluger sværd iført hot pants og netstrømper. Den amerikanskfødte sabelsluger, der nu bor i Finland, giver prøver på sin kunst på festivalen.
Festivalen handler selvfølgelig primært om tatovering og udover 17 danske tatovører, får Copenhagen Ink besøg af de berømmede tatovører Nikko Hurtado, Bob Tyrell og Carlos Torres. Til gengæld må gæsterne kigger i TV efter tatovørerne fra TV3’s reality serie Tattoo salonen, der ikke er med på festivalen.

Den tatoverede komiker Simon Jul optræder på festivalen med sit band Den Franske Revolution, der beskriver sig selv sådan: ”Lyden minder om et rockband fra omkring 1972, og drager også inspiration fra den periode.” Til gengæld lover bandet at ”spille dadlerne af de fleste”.
Copenhagen Ink Festival
4. – 6. Maj Tap 1 i København
www.inkfest.dk

 

The following two tabs change content below.

Har du noget at bidrage med?