Løvens Røvhul er mit kvarter. Det er den del af Vesterbro hvor narkomaner, turister, alkoholikere, børnefamilier, afrikanske coke-pushere, hipstere, frække fadøl, byfornyelse, kinesere, akademikere, Station 1, pornobutikker og ludere huserer. Tilgiv mig hvis jeg ikke har medtaget din matchgruppe.

Jeg har boet her en del år efterhånden, og jeg kan ikke forestille mig, at jeg en dag skulle flytte herfra; jeg er en Vesterbro-bonderøv, men jeg vil også vove den påstand, at mit Røvhul emmer af diversitet, mangfoldighed og muligheder. Og med muligheder følger også valg.

Luder for en nat

Jeg har til tider tænkt, om jeg skulle vælge at være luder for en nat. Stille mig ned på hjørnet og vente på at en mand henvender sig med ordene, ”hvad tager du?” eller bare ”sex”. Jeg har tænkt, at det ville være så nemt. Kunderne er lige ude foran min hoveddør, og jeg ville, udover penge, gøre mig en tabuiseret erfaring.

Men noget holder mig tilbage. Ét er, at jeg sikkert ville overskride en personlig grænse, men jeg ville sandsynligvis også overskride en social. For det er skamfuldt at være luder i dagens Danmark. Dansk luder vel at mærke. Medmindre man er narkoluder.

Mange af de piger og kvinder som trækker på Istedgade og Skelbækgade er nok ikke i en så privilegeret situation som jeg. Istedgade domineres hovedsageligt af afrikanske og rumænske piger. De har ikke noget valg; nogle gør det af nød, andre fordi de er handlede, og nu kontrolleres af en bagmand uden ’license to pimp’. Sex er kapital.

Jeg kan efterhånden spotte, når der er kommet nye kvinder i gaden. Der kommer nye til cirka hver tredje måned, især de rumænske. Mange af dem er utroligt kønne. Jeg tænker tit på, hvem de egentlig er. De har en historie. De er meget mere end bare accepterede gadeludere.

Fy for helvede

I sidste uge, ugen hvor temperaturerne var oppe over de 25 grader, ventede jeg på at kunne krydse Gasværksvej. Der var en heftig men sneglende trafik. Klokken var cirka halv tre, og jeg var på vej ned for at hente min datter i børnehaven. Idet jeg trådte ud i fodgængerfeltet, bremsede en pæn mørk stationcar langsomt op. Bag rettet sad en ganske nydelig mand i fyrrerne. Han kiggede intenst men smilende på mig, og sagde ”sex?”.

Jeg var lamslået. Jeg kiggede tilbage på ham og medens han stille og roligt kørte videre, endte jeg med at råbe, ”hvad fanden har du gang i din fede nar, fy for helvede du skulle skamme dig!” I mine lamslåede sekunder, husker jeg, at jeg tænkte, ”hvad fuck, tror du jeg er luder, ligner jeg måske en luder?”

Jeg har sidenhen ikke kunnet slippe oplevelsen. Som sagt har jeg tænkt tanken at være luder for en nat. Men ikke hvilken som helst luder. En sofistikeret en af slagsen. En der skiller sig ud. En Julia Roberts i Pretty Woman-agtig luder der møder en Richard Gere-agtig type med røven fuld af penge, der langsomt men hovedkulds forelsker sig i den smukke luder.

Helt ærligt; jeg tror ikke, jeg er den eneste kvinde, der har overvejet tanken. Men jeg tror, de fleste hellere ville være madonnaen, der møder rigmanden. Det er trods alt også mere socialt acceptabelt. Madonnaerne går også under navnet golddiggers i nogle kredse.

Du er også luder

Dybest set er der ingen forskel på luderen og madonnaen. På bundlinjen handler det om kapital; sex, elskov, ja kald det hvad I vil, er en byttevare. Selv i ”normale” parforhold. Hvor mange af jer kvinder derude har ikke nægtet kæresten sex, fordi han ikke lige kom hjem på det aftalte tidspunkt?

Hvor om alting er, så er der intet mærkværdigt i at manden i bilen spurgte, om jeg var luder. Det kunne jeg ganske vel have været. Det er min reaktion, der er noget galt med. Mange ludere er kønne og falder ind i det ”normale” gadebillede. De er ikke aliens. Min reaktion bekræfter mine fordomme om ludere. Især gadeludere. Men jeg burde skamme mig over at fratage disse kvinder deres værdighed og stolthed, og gøre dem til grimme subsistensløse mennesker.

Hvor var det lige på gaden jeg tabte min medfølelse og kritiske sans? De er ikke bare gadeludere. Jeg er dig, vi er dem, de er os. Hidtil har jeg betragtet mig selv som mere værd end disse kvinder samtidig med, at jeg også har haft medlidenhed med dem. Begge dele er lige patetisk og løgnagtigt. Måske er det derfor vi aldrig ser, eller tror på, at den lykkelige luder findes; vi er så fordømmende og sex er helligt. Især hvad kvinder angår.

Kvinder der har knaldet med mange mænd, hvad end det så er for en generøs størrelse, bliver forargede over, at de bliver kaldt ludere, mens mænd bliver kaldt tyre. Men det slår mig, at så snart der er penge eller en anden form for modydelse involveret, kalder de selvsamme forargede kvinder de andre kvinder for ludere. Hvorfor?

Hvis vi skal acceptere præmissen at der i ethvert forhold er en underforstået og gensidig kontrakt om at sex er en byttevare, gør det vel os alle til ludere, selvom det ikke manifesterer sig i femmere, du finder skinnende i al deres pragt under lampen på natbordet. Det er nok nærmere åndeligt hor, og det bedrev Jomfru Maria. Maria Magdalena derimod, var en vaskeægte luder.

The following two tabs change content below.

Ayşe Dudu Tepe

Nyeste indlæg af Ayşe Dudu Tepe (se alle)

Har du noget at bidrage med?