Den egyptiske blogger Aliaa Magda Elmahdy og ukrainske feminister fra kunstnergruppen Femen gennemførte torsdag en nøgenprotest mod Egyptens ny islamistiske grundlovsudkast.

Både Aliaa Magda Elmahdy og ukrainske Femen er kendt for at bruge nøgenhed som et kunstnerisk greb, når de protesterer mod undertrykkelse. Torsdag protesterede Elmahdy og Femen mod Egyptens præsident Mohamed Mursi og det sharia-inspirerede forslag til en ny egyptisk grundlov.

Det skete ved en nøgenaktion foran Egyptens ambassade i Stockholm, hvor Elmahdy og to kvinder fra Femen klædte sig nøgne. På deres kroppe havde de skrevet slagord mod det islamistiske egyptiske styre. “Mursis apokalypse” og “Sharia er ikke en grundlov” stod der på de nøgne kroppe.

Jeg ønsker, at grundloven skal beskytte mine rettigheder fremfor at tage dem fra mig, og at alle skal kunne udtrykke sig frit,” sagde Aliaa Magda Elmahdy til nyhedsbureauet TT.

freedom

Aliaa Magda Elmahdy offentliggjorde i 2011 et nøgenfoto på sin blog. Grundet dødstrusler fra islamister og trusler om fængselsstraf i kølvandet på offentliggørelsen er hun siden flygtet til Sverige, hvor hun har søgt politisk asyl.

 

407234_453339724733899_1535049553_nmohamed

Egyptens islamistiske præsident Mohamed Mursi, der ønsker en sharia-inspireret grundlov i Egypten.

 

The following two tabs change content below.

Har du noget at bidrage med?