“Hamas Hamas Hamas” lyder det dagen lang fra terrorstaten og dens sympatisører.

Det er uendeligt vigtigt for dem at holde fokus på Hamas. De nævner knap nok ordet Palæstina eller dets folk, selv om det er disse mennesker, der slagtes i disse dage — i stor udstrækning børn. De koncentrerer sig om at sige ordet “Hamas” flest mulige gange, når de taler.

Det forstår man godt. Det er strategisk smart og det narrer endda en overraskende stor del. Hamas er nemlig svære at holde af og så tænker man ikke længere, end at hvis nogen er usympatisk, så må deres kamp være for en forkert og uretfærdig sag. Dette giver nul mening.

For Hamas er jo slet ikke problemet, selvom terrorstaten fremstiller Hamas som det eneste problem. Hamas skabte ikke problemet — problemet skabte Hamas. Problemet eksisterede længe før Hamas fandtes. Hamas er blot reaktionen på problemet. Problemet er ikke engang massakren som foregår i disse dage. Massakren er (officielt) reaktionen på Hamas, som er reaktionen på problemet. Hvad er problemet så?

Problemet er de tre B´er : Besættelsen, blokaden og bosættelserne.
Fjern Hamas og det ville absolut intet ændre i forhold til problemet. De 3 B´er ville fortsætte uden Hamas.
Eneste forskel er at der ikke ville være nogen, som kæmpede imod.
Alligevel er ordet “Hamas” utroligt effektivt, når man vil stoppe en diskussion. Den kommer aldrig rigtigt videre.

- “Hvorfor massakrerer Israel borgerne i Gaza?“
– “Det gør de, fordi Hamas beskyder dem med raketter.“
– “Nåå! Okay!”

Slut. Så stopper den oftest. Næste naturlige spørgsmål — “HVORFOR beskyder Hamas Israel med raketter?” — falder sjældent.

Svaret ville jo være, at det er den mest basale menneskelige natur at stritte imod, når ens land besættes. Ikke fordi der er noget at opnå. Det er en kamp, som ikke kan vindes fysisk mod Israel, som besidder et af verdens stærkeste militær. Hamas’ hjemmelavede raketter gør stort set ingen skade og kan tværtimod bruges af Israel som undskyldning for at bombe Gaza sønder og sammen og sige at man “bare forsvarer sig”.

Så hvorfor affyrer Hamas disse harmløse raketter? Tja, hvad ville du gøre? Hvad gør man hvis man en mørk aften alene bliver overfaldet og gennembanket af fem mænd? Gør man modstand så godt man kan med alle tilgængelige midler eller ligger man i fosterstilling og venter på de bliver færdige med at trampe?

Modstand er et menneskeligt instinkt, også mod en uovervindelig overmagt. Især når det drejer sig om ens land, som besættes.

Det gjorde nogle få af os her i Danmark i 1940–45 og det gør man allevegne, hvor ulovlige besættelser finder sted. Naturligvis. Det er ikke et spørgsmål om Palæstina ønsker freden eller ej. Palæstina ønsker friheden. Før der er frihed, vil der aldrig være fred. Naturligvis igen. Spørgsmålet er om Israel ønsker freden. Det tror jeg faktisk, Israel gør.

Modsat mange, så tror jeg at Israel vil freden. Grin ikke. Ingen af deres handlinger tyder på det, det ved jeg godt, men jeg tror ikke staten Israel bryder sig om den nuværende massakre. Det er muligt at mange enkelte soldater, som er opvokset med konstant hjernevask om muslimdæmoner, nyder deres job som barnemordere og voldtægtsmænd, men jeg tror Israel som stat helst vil undgå det.

Det jeg tror, Israel allerhelst vil have er tilstanden, som den var for et par uger siden. Det er derfor man tilbyder våbenhvile. Man vil have fred. Vel at mærke fred i betydningen: “Fred og ro til at udslette Palæstina bid for bid via de ulovlige bosættelser.” Bosættelserne, som forbryder sig så meget mod international lov og ret, at selv USA tigger dem om at stoppe med at opføre dem. Og tro mig, der skal meget til at USA kritiserer Israels fremfærd.

Den nuværende massakre kan ikke undgå at føre masser af opmærksomhed og fordømmelse med sig fra alle og enhver, pånær da lige de allermest øjnelukkende støtter som f.eks USA og Danmark. Den opmærksomhed vil man helst undgå.

Udslettelse af Palæstina med så lidt opmærksomhed fra omverdenen som muligt, er hvad man ønsker. Udslettelse af det palæstinensiske folk via tyveri af land/bosættelser, ikke via våben.
Det er den fred, Israel vil, når de taler om fred. Den fred må de aldrig få.

Gæsteindlægget er skrevet af Kenneth Borgen Axelsen.

The following two tabs change content below.
Gæsteindlæg

Gæsteindlæg

Skriv til os på denfri@denfri.dk hvis du gerne vil prøve dig frem her eller har tek­ster af sam­funds­re­le­vant karak­ter, som du gerne vil have ud til et større publikum.

Har du noget at bidrage med?