Der var engang, hvor folk var enten kloge eller dumme. Der var kun en slags intelligens, Kloge-Ågernes. Nu har man imidlertid lavet nogle undersøgelser, der viser, at der er mindst syv:

1. Intellektuel intelligens. Evnen til at lære et stof og huske det, tænke logisk og udtrykke sig mundtligt og skriftligt. Denne form for intelligens havde en vis betydning før det elektroniske samfund.

2. Social intelligens. Evnen til at tale om sine problemer og lytte til andres. Mennesker, hos hvem denne form for intelligens er udviklet, indser, at det er lige meget, hvordan man har det, når bare man kan snakke om det.

3. Festiv intelligens. Evnen til at holde fri og have det sjovt, råbe, gnide sig op ad hinanden og lytte til støj. Denne evne er beslægtet med rytmesans og øvelsen hop på stedet.

4. Apologetisk intelligens. Evnen til at indse, at uanset, hvad der sker, er det aldrig din skyld. Det, det drejer sig om, er at finde ud af, hvis skyld det er. Måske er du skilsmissebarn. Eller måske er det samfundets fejl, at du aldrig har fået en chance.

5. Promotionel intelligens. Evnen til at finde det, der gør netop dig fuldstændig enestående. Og ikke mindst evnen til at finde de steder på Nettet, hvor du kan købe ting, der personaliserer dig og giver dig din helt specielle stil. Til at indse, at vi i virkeligheden alle sammen er originaler og interessante, måske endda en lille smule tossede, når vi sådan tager kasketten omvendt på!

6. Konsensuel intelligens. Evnen til at indse, at andre har ret, når der er tilstrækkelig mange af dem. Det er også evnen til at indse, at samfundet er godt nok, når vi bare kan blive fri for dem fra Afrika og dem, der åbenbart meget hellere vil bo der end i vores dejlige Danmark, når de nu er så utilfredse. Og ikke mindst evnen til at følge med i debatten. Hvis Politiken skriver, at rumænere er tyvagtige, er det jo nok rigtigt, for hvorfor skulle de lyve?

7. Loyal intelligens. Evnen til at gøre, hvad der bliver sagt. Der er nok, der laver vrøvl og ikke forstår, at man er nødt til at arbejde og bombe folk, der truer vores frihed.

Jeg er sikker på, at du vil finde, at du er i besiddelse af mindst fem, måske endda seks af disse former for intelligens. Husk det, næste gang du føler dig dum!

The following two tabs change content below.
Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff karakteriseres oftest som Danmarks eneste eller bedste bud på en kultforfatter. Det forlyder dog, at der også er andre danske forfattere, der bliver taget alvorligt.
Erwin Neutzsky-Wulff

Nyeste indlæg af Erwin Neutzsky-Wulff (se alle)

Har du noget at bidrage med?