Det må være hårde tider for Den Korte Avis siden en grundløs artikel om vores fodboldhold, AKF, har set dagens lys. Artiklen handler om, at fodboldholdet på trods af udsendt pressemeddelelse og henvendelse fra Den Korte Avis, alligevel ikke ønskede at medvirke i et interview. I sin desperate søgen efter svar opfinder Den Korte Avis’ skribent diverse konspirationsteorier om, hvorfor vi undlod at medvirke i interviewet.

Efter nogle succesfulde år for vores hold udsendte vi en pressemeddelelse til stort set samtlige medier. Vi mente ganske enkelt, at vi havde en god integrationshistorie at fortælle. Vi begik dog den ene fejl, at vi midt i vores eufori og glæde ikke havde struktureret og organiseret arbejdsfordelingen ordentligt. Det resulterede i, at der ligeledes blev rettet henvendelse til Den Korte Avis, som ikke var længe om at bide på.

AFKs pressemeddelelse, der blev sendt ud til div. medier

En succeshistorie af de helt store på lokalplan!

For 6 år siden stiftede nogle unge og ressourcestærke fra Brabrandområdet fodboldholdet, AKF. Hensigten var et langvarigt projekt med henblik på at samle alt det talent og potentiale i Aarhus, og skabe ikke bare et fodboldhold men en institution for unge i Aarhus.

Som aktiv spiller og bestyrelsesmedlem for AKF kan jeg stolt og ydmyg prale af, at AKF i dag repræsenterer spillere fra Brabrand, Trillegården, Bispehaven, Frydenlund, Aarhus V, Viby/Rosenhøj, Risskov, Skødstrup, Lystrup og Aarhus midtby.

Endvidere har vi palæstinensere, libanesere, danskere, irakere, syrere, kurdere, tyrkere, iranere, og diverse afrikanske nationaliteter på holdet — en multietnisk sammensætning der alle taler samme sprog: Fodbold!

Det kulminerede i år i endnu en succesfuld sæson, hvor 1. holdet med hele tre spillerunder igen har sikret sig oprykningen og 1. pladsen i puljen. Dårligere bliver det ikke af, at holdet er ubesejret i 21 kampe — 20 vundet og 1 uafgjort.

Stort tillykke til vores hold, AKF!!

Den Korte Avis siger ja tak

Som sms-korrespondancen i artiklen (og her nedenfor, red.) viser, så var undertegnede ret åben overfor ideen til at starte med. Men jo længere i samtalen vi nåede, desto flere alarmklokker begyndte der at ringe. Samme aften indkaldte vi til bestyrelsesmøde, hvor vi foretog den fornødne research på den pågældende skribent.

Mohammed (M):
Hej Hara. Abed rettede i dag henvendelse til mig og bad mig kontakte dig, da du muligvis vil skrive en historie om vores klub. Mit navn er Mohammed Halloum. Jeg er aktiv spiller på holdet og sidder i bestyrelsen. Vh Halloum

Hara (H): Hej Mohammed. Super, hvis det kan lade sig gøre, vil jeg gerne mødes med dig og lave et interview, samt have mulighed for at tage billeder af spillerne, til artiklen. Vh Hara

M: Absolut. Det er helt sikkert en mulighed.

H: Godt, hvornår har du mulighed for interviewet?

M: Jeg er meget fleksibel, så det er bare når du kan. Blot at vi aftaler et døgn forinden.

H: Hvad siger du til i morgen sidst på dagen?

M: Det må jeg lige tilbage med, men umiddelbart så kan jeg godt. Men holdet mødes ikke i morgen så dem kan du ikke tage billeder af i morgen.

H: Ok, du siger til når du ved besked.

M: Ok.

M: Hvilken vinkel overvejer du til historien?

H: Foreløbigt den gode integration.

M: Ville være første gang for jeres avis, men vi giver det en chance.

H: Jeg må jo se om det holder. Men jeg synes det er et frisk initiativ I er kommet med.

M 23.10: Hej igen. Vi har drøftet det i bestyrelsen tidligere i aften, og vi blev enige om at takke pænt nej tak til dit generøse tilbud. Men vi takker for interessen og vi håber ikke at have spildt din tid. Vh Halloum

H: Ok, det er helt i orden, dog forstår jeg ikke hvorfor I så rettede henvendelse til avisen og opfordrede til at skrive en artikel om jer? Vh Hara”

(Sms-korrespondance fra artiklen hos Den Korte Avis, red.)

I Hara Dvinges artikler tegnede der sig et tydeligt billede af, hvad det var for en, type vi havde med at gøre. Ikke alene var det stort set kun fremmedhadsk propaganda hun stod for, men der var også sjældent henvisninger til kilder eller referencer. Der var intet belæg eller dokumentation i artiklerne.

På baggrund af ovenstående traf vi i bestyrelsen en ganske almindelig demokratisk beslutning om at takke pænt nej tak til at medvirke i interviewet. Vi kan sagtens forstå, hvis folk måtte synes at det har været en besynderlig proces. At vi selv retter henvendelse for derefter at takke nej. Forklaringen er ganske simpel — vi var for hurtige på aftrækkeren!

På trods af at Hara Dvinge hverken havde brugt en hel eller halv dag, men udelukkende få sms’er, så beklagede vi også hændelsesforløbet overfor hende.

Den gode integrationsvinkel

Hvad der efterfølgende sker, er vi alle dybt rystede og chokerede over. Den Korte Avis og Hara Dvinge kunne ikke dy sig, og skrev alligevel en artikel om vores fodboldklub. I artiklen havde hun offentliggjort vores private sms-korrespondance, hvilket hun naturligvis ikke havde samtykke til. Her må der være nogle presseetiske regler der er blevet brudt. Ligesom hun — igen uden samtykke — havde brugt vores private billeder (fra Facebook, red.) til kommercielt brug. Jf. ophavsretten er dette heller ikke tilladt.

Og som om det ikke var nok, så formåede den skarpe og dygtige skribent (læs ironien) på mystisk og fantasifuld vis at koble denne fantastisk positive historie til:

- Radikalisering

- Isis og konflikten i Mellemøsten

- Koranskole

- Diskrimination af piger

- Hentydning til mulig snyd med offentlige tilskud

Artiklen er taget ud af den rene fantasi uden nogen former for reference til kilder eller dokumentation. Den Korte Avis har intet belæg for det, de skriver om os.

Rejs hjem til jeres eget land”

Omtalen har efterfølgende været overvældende. Langt de fleste henvendelser og respons — både privat og på de sociale medier — har været enormt positive, men der har også været flere fordomsfulde kommentarer og enkelte direkte racistiske. Især “rejs hjem til jeres eget land” var flittigt brugt.

Tænk engang — at man løber, sveder og yder til sådan et positivt projekt, og i stedet for ros, så skal man udsættes i sådan en grad og stå model til så fordomskulde og racistiske ting, som det har været tilfældet.

Gudskelov har de fleste henvendelser været støttende og positive. Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke alle, som har været forbi de sociale medier, og vist deres støtte til holdet. Og så byder vi alle i Aarhus og omegn — hvad enten man er hvid, sort, brun, gul eller lilla i hovedet — velkommen til at spille fodbold med os.

The following two tabs change content below.
Gæsteindlæg

Gæsteindlæg

Skriv til os på denfri@denfri.dk hvis du gerne vil prøve dig frem her eller har tek­ster af sam­funds­re­le­vant karak­ter, som du gerne vil have ud til et større publikum.

Har du noget at bidrage med?