Kaptajn Kuglens 155. note

 

 

De svenskere har forskellige pronominerne for han og hun, som de har fisket op af tasken. Og der er kvoter for bestyrelseposter, de skal fordeles ligeligt mellem kvinder og mænd. Men hvis man nu bare får neutraliseret kønnene ved diverse drivmidler og kunstgreb. Hvad skal vi så med kvoter? Da kvoter forudsætter, at der skal distribueres i mindst to bunker. Men pronominet hen/høn gør det overflødigt med mere end en bunke.

Jeg siger ikke, at der ikke er overvejelser at gøre. Men at ophæve det nøjagtige kromosomtal er lidt voldsomt, uanset at mænd er overflødige (i reproduktionsøjemed om føje tid).

MEN er det ok at den sociale diskrimination medfører biologiske svar til problemet og ikke sociale svar, når vi taler kønnet som dels social konstruktion og dels som et politisk problem jvf kvindernes manglende plads i magtbaser, så skal svaret på et politisk problem ikke løses ad biologiske indgreb og sproglig kanalgravning.

Ikke blot det indgribende sproglige indgreb og neutralisering i forskelle mellem han og hun, der er andre komplexe forhold, der skal kikkes på. Men der skal selvfølgelig ses på hele gøgereden..

 

The following two tabs change content below.

Knud Steffen Nielsen

Knud Steffen Nielsen er DenFris fredagsdigter. Knud Steffen Nielsen er lyriker og billedkunstner. Han er næstformand for forfatter– og oversættercentret på Hald Hovedgård.

Nyeste indlæg af Knud Steffen Nielsen (se alle)

Har du noget at bidrage med?