Valgkampen raser, og det kan være svært at følge med. DenFri bringer her et overblik over de mest skelsættende valgkampsbegivenheder i uge 10.

Mandag: Skrøner fra morgenstunden

Kontanthjælpsmodtagere lever et liv i sus og dus, fortæller Venstre fra morgenstunden mandag. Allerede kort efter står det dog klart, at det passer naturligvis ikke.

Som udgangspunkt skulle man tro, at det koster dyrt i politik, sådan at blive afsløret i at fortælle skrøner. Det gør det ikke. Det burde det måske, men det gør det ikke.

Kontanthjælpsskrønerne bekræfter, hvad mange tror de ved om samfundet. At de ikke passer, betyder ikke det store. 

Resten af mandagen går med morsomheder på #tingVenstreRegnerMedIKontanthjaelp.

Tirsdag: Nåh, det var de brune kontanthjælpsmodtagere, Venstre talte om

Lars Løkke levede et liv i sus og dus som statsminister, fortæller Ekstra Bladet endnu en gang tirsdag.

Det gjorde han muligvis, men dagens historie i Ekstra Bladet passer ikke, fortæller Statsministeriet.

Nu skulle man jo tro, at selveste Statsministeriets frikendelse af Løkke, ville rense ham i denne omgang. Det gør den ikke. Det burde den måske, men det gør den ikke.

Historien om Lars Løkke bekræfter, hvad mange i forvejen mener at vide.

Tirsdagen er ikke slut endnu. Efter at være blevet revet grundigt rundt det meste af mandagen, får de etnisk danske kontanthjælpsmodtagere nu lidt fred.

Venstres budskab om, at kontanthjælpsmodtagere lever et liv i sus og dus, handler faktisk i virkeligheden om indvandrere, lader den gamle DenFri-kending Karsten Lauritzen forstå.

Nå men ok. Dermed bliver det ellers nærmest ikke-eksisterende problem, der omhandler et helt ubetydeligt antal familier, pludseligt igen et kæmpeproblem.

Tirsdagen slutter med, at Helle Thorning-Schmidt tager på uanmeldt besøg på en dansk luftbase i Kuwait, hvorfra danske F16-fly bekriger ISIL/IS/Daesh.

ISIL/IS/Daesh kan ingen lide, ganske få kan lide regeringen, men vi kan efterhånden ret godt lide Helle .

Onsdag: Hviledag

Debatten om Venstres kampagne fortsætter. Allerede nu har kampagnen formentligt kostet adskillige års kontanthjælp .

Alternativet er blevet opstillingsberettigede, og afleverer vælgererklæringer hos Indenrigsministeriet. Der gnækkes hos Blå Blok, mens der sukkes hos Rød.

Ellers sker der ikke så meget. Det er hårdt at føre valgkamp helt fra mandag morgen, så alle tager en tiltrængt slapper.

Torsdag: Naser Khader bringer evolutionen ind i valgkampen

Kristian Jensen kan bl.a. kendes på, at han også hedder Jensen i virkeligheden.

Torsdag bliver det en historie, at han i Søndagsavisen argumenterer for, at vi skal huske at påskønne givende medborgere – også selvom de er brunlige i huden.

Dermed går den ægte Jensen skarpt i rette med partifælle Inger Støjberg.

Naser Khader er formentlig en af de flinke, brunlige medborgere, Kristian Jensen hentyder til . Naser skal om aftenen i fjernsynet med Michael Jeppesen. Jeppesen prøver, for Nasers egen skyld, at tale Vor Tids Kennedy fra at stille op i politik igen.

Naser Khader stiller til gengæld spørgsmålet:Hvis vi virkelig nedstammer fra aberne, hvorfor er der så stadig aber, og hvornår bliver aberne så til mennesker? 

Naser løfter så at sige samtalen til et meta-niveau, og hans parti ser sit snit til at kræve Muhammedtegningerne som tvungent pensum på skoleskemaet.

Tvungent pensum er åbenbart ikke lige så stort et overgreb som tvungne lektiecaféer , forstår vi.

DR’s Detektor slutter dagen af med at bekræfte, hvad vi har vidst siden mandag: Det passer ikke, hvad Venstre siger om kontanthjælpsmodtagerne.

Fredag: Weekendhygge

Alle er trætte efter en uges hård valgkamp, så fredag er ret stille.

Brian Mikkelsen har dog overskud til at lave sjov med SF, der prøver at lave sjov med hans parti. Brian streger det eksklusive bilmærke Jaguar over, og skriver det endnu mere eksklusive Bugatti i stedet for.

Ok, man skal nok have været der, for at forstå hvor sjovt det egentlig er.

Valgkampsugen slutter med, at Enhedslisten foreslår, at hvis Uffe Elbæk fx kun får 1,8 pct. af stemmerne, så er det ikke fair, hvis det går ud over resten af Rød Blok .

Blå Blok forstår umiddelbart ikke argumentet.

Så er der X-Faktor.

The following two tabs change content below.
Mikkel Skov Petersen
Overvejende forhenværende og fraværende, men det er da også en start.

Har du noget at bidrage med?