Valgkampen raser, og det kan være svært at følge med. DenFri bringer her et overblik over de mest skelsættende valgkampsbegivenheder i uge 11.

Mandag: Ministre skal tale sandt

Valgkampsugen begynder med en regulær bombe: Fremover skal ministrene tale sandt over for Folketinget.

Ulempen ved den slags præciseringer er, at ministrenes hidtidige praksis unægtelig kommer til at se lidt dum ud. De mange spørgsmål som præciseringen rejser, kan kort og godt opsummeres med et dybfølt Wtf!?

Tilsyneladende har ingen dog rigtigt behov for at dvæle ved den bemærkelsesværdige udmelding, så vi bevæger os fluks videre i teksten.

Venstres kontanthjælpskampagne skvulper endnu. Politiko prøver gennem 39 spørgsmål, at kaste lys over hvad Venstre egentlig vil gøre ved deres selvopfundne problem. Det lykkes ikke.

Klaus Riskær har besluttet sig for at forsøge at blive opstillet for Alternativet. Partiets ledelse er ikke begejstrede, da de mener Riskær er for kendt — eller også spiller de bare kostbare.

I ly af Riskærs parti-jacking og den almindelige mandagsforvirring, smider ubøjelige Radikale endnu en bombe : De er blevet bøjelige vedrørende dagpengereformen. Ingen opdager det tilsyneladende.

Tirsdag: Retsstaten er noget gammeldags skrammel

Det falder Dansk Folkeparti og Konservative for brystet, at regeringen vil ikke længere have skydeklare automatvåben liggende hjemme hos medlemmer af Hjemmeværnet. Opstandelsen bekræfter, at DF og K ikke ser de samme film på Youtube, som vi andre gør.

Hør nu her: Man behøver altså ikke automatvåben for at dirigere trafikken  i forbindelse med Roskilde Festival og kræmmermarkeder landet over. Man kan nøjes med at finde en god kæp i skoven.

Efter at alle medier den forløbne uge har søgt land og rige rundt efter Venstres kontanthjælpsfamilie, så lykkes det TV2 Nyhederne, at finde en familie der knap og nap får samme beløb i offentlige ydelser, som familien i Venstres kampagne.

Faderen døjer med en rygskade, moderen med tarmsygdom og de har 4000 kr. til mad og hygiejne til dem selv og deres fem børn.

En meningsmåling viser at Alternativet kommer over spærregrænsen. Eller faktisk viser den kun, at det er overvejende sandsynligt, at den nye liste Å får mellem 1,4 og 3 pct. af stemmerne, men pyt nu med det.

I Folketingets spørgetime bekræfter Helle Thorning-Schmidt, at regeringen mener det helt alvorligt, når de siger at Forsvarets Efterretningstjeneste skal kunne aflytte danskere uden dommerkendelse og konkret mistanke.

Vi skal jo ikke lade totalitære kræfter, undergrave demokratiet og vores frihed, vel?

Onsdag: Pind puster sig op igen

Man kan åbenbart ikke skrive fadøl og fadbamse på Venstres Facebook-side, og så ved vi jo godt hvad formiddagen skal gå med. Angiveligt er det en fyr der hedder Erling, der er skyld i miseren.

BT kan fortælle, at Mads Holger også bliver mobbet af sine partifæller. Anledningen er angiveligt, at der BÅDE er fundet aske OG glasskår på hans hotelværelse i forbindelse med noget konservativ teambuilding, hvor Mads Holger, for at det ikke skal være løgn, også sov længe.

Hvis nogen skulle have glemt hvorfor de ikke er medlemmer af Konservative, så er BT’s historie en kærkommen reminder.

Et flertal i Folketinget vil have frit tv-valg. Det virkeligt opsigtsvækkende ville naturligvis være, hvis nogen krævede det modsatte. Ugen startede jo med, at ministrene fremover skal tale sandt – så hvorfor ikke.

Den tidligere selvudnævnte Frihedsminister og #dkpols nuværende ufrivillige(?) hyletone, Søren Pind, vil have Riskær smidt ud af Folketinget, hvis vælgerne formaster sig til at vælge ham ind.

Pinds argument er noget med at være uværdig til at sidde på tinge, men vi sidder tilbage med en klar fornemmelse af, at det i virkeligheden er noget beef fra deres fælles Venstre-fortid, der nager. Måske noget med nogle damer?

Hvis vi i øvrigt skal tage Pind på den høje hest alvorligt, så kan han jo starte med at få Claus »Usande Oplysninger« Hjort Frederiksen og Morten »Nødløgn« Bødskov, stillet til ansvar for deres kreative forhold til Lov om Ministres Ansvarlighed.

Men ok, både Hjort Frederiksen og Bødskov løj selvfølgelig før mandagens præcisering om, at ministre skal tale sandt , så på en måde vidste de jo ikke, at de skulle tale sandt, sådan ægte.

Torsdag: ?

Enten sker der intet, eller også er jeg bare fraværende. Eller måske en kombination.

Fredag: Indtil i dag har Mogens Camre været bevæbnet!

Mogens Camre har afleveret sit hjemmeværnsvåben, i protest mod at det ikke længere må ligge skydeklart hjemme i Gladsaxe.

Det virkeligt bemærkelsesværdige her er naturligvis, at Camre altså indtil denne uge har haft et skarpladt våben  liggende på hjemmeadressen. Hellige bæ, det er vi mange, der er glade for, at vi ikke vidste.

Fredag opdager Socialdemokraterne endelig, hvad vi andre bemærkede mandag: Radikale er blevet bøjelige på dagpengespørgsmålet.

Politiko spørger syv politiske kommentatorer, hvornår valget kommer. Det ved de syv naturligvis ikke, hvilket på ingen måde afholder dem fra at skyde i øst og vest. Det ligger dog fast at valget udskrives senest 15. september.

Der luftes forslag om at hæve hastighedsgrænsen på landeveje til 90 km/t. Dermed er det kun et spørgsmål om tid, før nogen foreslår at øllerne skal være billigere.

Alternativet stemmer Klaus Riskær ud efter en lille uges forårsfornemmelser og ambivalente serenader.

Så er der endelig X-Faktor.

Læs også: Valgkamp i uge 10: Fem dage der ikke rystede dansk politik

The following two tabs change content below.
Mikkel Skov Petersen
Overvejende forhenværende og fraværende, men det er da også en start.

Har du noget at bidrage med?