Kære Kunstfond!

Digterne, der nedsteg fra Parnassos for at lære menneskene noget eller agere samfundets samvittighed, er ikke længere populære. De minder os måske om, hvad vi kunne være, men også, hvad vi er, og det er ikke altid smigrende.

Og til hvad nytte er egentlig en stilbeherskelse, der sætter røvhullet i stand til at skrive et perfekt rimet, metrisk digt på bagsiden af en serviet, som andet end en antydning af, at vores analfabetiske dagbogsskriblerier måske ikke er litteratur i streng forstand? Kultur er blevet kult, for de få og derfor irrelevant  i den litterære legestue , hvor vi frem for alt ikke skal ødelægge det for de andre.

Jeg har slået jer op, men ikke fundet nogen af jer i Nationalencyklopædien, så måske var det mig, der burde bedømme jeres ”kunstneriske talent”? Men bare rolig: Jeg er sikker på, at de heldige vindere af arbejdslegaterne heller ikke står der, og at ingen længere vil ane, hvem de er, når de udløber.

Hvis I virkelig er nået så langt som hertil i denne ansøgning, synes jeg faktisk, I skal gå videre til den måske lidt mere overskuelige digtsamling af Naja Overgaard, ”Sommerfugle i min vindueskarm”, der som bekendt er blevet overøst med anmelderroser, interviews og brystbilleder. Dette er ganske givet det helt rigtige sted at støtte hende i hendes forfatterkarriere, helst inden hun vender tilbage til sin læreplads i frisørsalonen.

Med Venlig Hilsen

Erwin Neutzsky-Wulff 

TILSAGN OM ARBEJDSLEGAT

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur har behandlet din ansøgning om

Arbejdslegat.

Afgørelse

Du får et arbejdslegat på 60.000,00 kr. til fortsat kunstnerisk arbejde.

The following two tabs change content below.
Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff karakteriseres oftest som Danmarks eneste eller bedste bud på en kultforfatter. Det forlyder dog, at der også er andre danske forfattere, der bliver taget alvorligt.
Erwin Neutzsky-Wulff

Nyeste indlæg af Erwin Neutzsky-Wulff (se alle)

Har du noget at bidrage med?