1. maj havde jeg, mod al fornuft, bevæget mig ind i Fælledparken. Jeg vidste selvfølgeligt godt, at en masse selvhøjtidelige fjolser skulle stå på en alt for stor scene, lige på den anden side af vandet fra mig, og holde tale. Men jeg placerede mig meget bevidst ved en scene uden for meget parlamentarisk bavl, så jeg kunne feste mig gennem dagen.

Jeg mødte først nogle drukkammerater fra mit gamle liv i provinsen, derefter fandt jeg nogle fornuftige mennesker, jeg havde mødt til et litterært arrangement, som jeg kunne drikke mig i hegnet med. Jeg hægtede mig på disse, for mig, næsten ukendte mennesker, og der kom både skraldede flødeboller og øl på græsset.

Mens vi således sidder og nyder glemselens væsker udbryder en: “Skal vi ikke gå ned i Enhedslistens telt og danse?” Og helt ærligt, kære Læser, hvad kunne være bedre? At tage ned blandt de frelste, de der stadig tror på noget, og forstyrre deres lille fest for troende med dans og smarte attituder? Jeg havde jo både læderjakken og solbrillerne på, så jojo, og afsted tog vi. Uden at vide hvad for noget musik jeg kunne forvente var jeg klar. Den daglige “ARRRH”-hyletone der kører i hovedet blev afløst af “FEST” for så tørt var det heller ikke, og telt+dans+øl = FEST. Det ved ALLE.

Med kun et par buske som omveje begav vi os ned mod Enhedslistens telt, på den farlige side af vandet hvor alle talerne bor. På vejen blev der selvfølgelig hilst på de aparte venner vi havde, der ligesom os, havde forvildet sig herind, men ned til teltet kom vi da. Åh ve oh skræk. En kvinde holder tale! Nå, men vi klarer da nok lige at Rosa Lund runder hendes hykleriske regeringsforsvar af. Man må jo selvfølgelig retfærdiggøre det, man er med til at oppebære, hvor sygt det samfund, der bliver skabt så end er.

Men så er der vel også dans? Nej! Skuffelsen var stor da også Morten Kabell indtog scenen. Morten Kabell er skam heller ingen musiker, han er derimod en slags borgmester i København. Jeg vidste ikke at socialister brød sig om borgmestre, men en tale holdt teknik– og miljøborgmesteren fra Københavns Kommune altså. Dengang, jeg stadig troede på forandring, drømte vi om at nedlægge den slags institutioner .

Men heller ikke her endte lidelsen for mit vidkommende. NEJ! Vi skulle også have en lang opsang om hvor forfærdeligt de har det i flysektoren. Ole Donbæk, 3F’er og medlem af Enhedslisten, var dukket op for at fortælle os, hvordan Ryan Air kun gør ondt værre for arbejdere i Kastrup. Og det er da ikke fordi, jeg billiger Ryan Air eller deres metoder, men jeg var blevet lovet fest! Og tror manden virkeligt vi kan vinde over kapitalen?

Nå, men, vi blev opfordret til at gøre noget. Blive inspireret af Luftens Helte — de der kæmper mod Ryan Air’s metoder. Det var ulykkeligt. Jeg tog mig til øllen, åd en flødebolle mere og forsøgte at gennemleve dette mareridt som et nogenlunde helt menneske. Ja ja, jeg ved da godt, at indvandrerpolitikken er lort, at Ryan Air er nogle psykotiske rige røvhuller og at vi er udfordrede på alle fronter. Men tror I virkelig, vi kan ændre noget? Nej vel! Danmark taber, DF vinder og jeg skrider . Det er der ikke noget at gøre ved. 1. maj bør minde os om at vi vandt, og det skal fejres. Så kan vi tabe lige så stille de resterende 364 dage om året. Men så gik musikken i gang, og vi væltede rundt. Fest skulle der være og fest blev der!

 

The following two tabs change content below.
Gæsteindlæg

Gæsteindlæg

Skriv til os på denfri@denfri.dk hvis du gerne vil prøve dig frem her eller har tek­ster af sam­funds­re­le­vant karak­ter, som du gerne vil have ud til et større publikum.

Har du noget at bidrage med?