Kender du typen, der laver bæ med munden/tastaturet, og derefter overlader det til publikums reaktion, om det var for sjov eller alvor? Typen har et navn: »Schrödingers Douchebag«.

Navnet henviser til det teoretiske kvantemekaniske paradoks kaldet »Schrödingers kat«, hvor en kat er død og levende på samme tid.

Schrödingers Douchebag er kendetegnet ved at komme med nedrige udsagn, for derefter at overlade det til publikums reaktion, om udsagnet er alvor eller bare for sjov. Udsagnet fra Schrödingers Douchebag er altså både for sjov og for alvor på samme tid, indtil publikum fælder sin dom.

Vi har brug for et eksempel: Mød Thomas Jaskov, Venstre-suppleant til Københavns Borgerrepræsentation. Den 16. maj skrev Thomas Jaskov nedenstående status.

jaskov_1Opslaget affødte stærke, negative reaktioner i kommentarsporet, og en lille uge efter føler Schrödingers Douchebag sig kaldet til at melde ud:

jaskov

Ikke spor pænt, men dog bare kærligt politisk drilleri. Altså helt forkert og helt fjong på samme tid.

Statusopdateringen, der har fået flere likes end gennemsnitligt på Thomas Jaskov væg, lader han selvfølgelig stå.

Han HAR jo meldt ud, at det bare var for sjov, og så er det jo synd at smide over 100 likes ud med badevandet , ved at slette opslaget.

The following two tabs change content below.
Mikkel Skov Petersen
Overvejende forhenværende og fraværende, men det er da også en start.

Har du noget at bidrage med?