Det er kun fem dage siden, at Helle Thorning-Schmidt udskrev valg i Danmark. For mit vedkommende er det første gang, at jeg har muligheden for at stemme, da det er et halvt år siden jeg blev myndig.

I de første 18 år af mit liv må jeg nok erkende, at jeg ikke just har været enormt politisk aktiv, men med en drøm om en dag at blive journalist har jeg taget et aktivt valg, om denne gang at sætte mig lidt ind i tingene, da jeg ved at politik kan fylde dele af faget.

Derudover har jeg altid haft min mening, altid haft en holdning og altid villet være involveret, så min tro er, at når jeg først har sat mig ind i det, så er det ikke så kedeligt, som det til tider både kan lyde og virke som. Og samtidig får jeg jo muligheden for, at påvirke mit fædreland med min helt egen mening. Hurra for det. Det må være det, man kalder win-win.

Dog er jeg, allerede efter tre dage, stødt på mit irritationsmoment ved valgkampen, og det er hverken valgplakaterne eller noget parti-baseret. Det er vælgerne. Sproget som vælgerne, altså os borgere, vælger at bruge i det offentlige rum og på sociale medier til at diskutere politik, omtale politikere, eller sågar konfrontere politikerne selv, er skamfuldt. Det er så grimt og unødvendigt, og det skræmmer mig. Jeg får utroligt lidt lyst til at være en del af det, og jeg skammer mig på mine medborgeres vegne.

Jeg tror ikke, at jeg behøver at nævne navne, for det vil tage evigheder at skrive alle politikere ned, som er blevet svinet til. Ja, selv på daglig basis, og nogle vil jo nok mene, at det er en del af det, at være politiker.

Ikke desto mindre skal selv de mindste delinger af links på Facebook-status ende ud i en hårdhændet politisk skriftlig debat med en yderst skærpet tone og grimme ord mellem dine venner. Og det kan da ikke være rigtigt, at det skal være sådan? At man ikke engang kan have en fornuftig skriftlig debat på et socialt medie? Det er okay, at være seriøs, engageret eller måske endda passioneret, men at svine hinanden til… der må være da være grænser for galskaben?

Sociale medier er mere in end nogensinde før, og bliver derfor også brugt til at føre valgkamp, men hvorfor er det, at vi som normale mennesker ikke kan kommunikere fornuftigt med hinanden? Det kunne måske være værre, når man går uden for husets fire vægge og står ansigt til ansigt med hinanden, men nu kommunikerer vi jo næsten mere via nettet end ansigt til ansigt, og på internettet går tingene over gevind. Der er ikke grænser for hvad folk kaster i hovedet på hinanden og på vores politikere, der så hæderligt prøver at forbedre vores land.

Måske er man ikke enig i andres politiske holdninger, og det skal du heller ikke være . Du må stemme på lige hvem du vil, og den ret kan ingen fratage dig. Du må også gerne være sur eller irriteret på vælgeren som stemmer på en bestemt politiker – eller sågar politikeren selv, men at svine dem til pga. deres holdninger er at gå over stregen.

Se det positive i, at der er nogle som prøver at gøre en indsats for at gøre dit land bedre. Det er kun en god ting, at der er mange holdninger til, hvordan man gør dette, for det må jo betyde, at man på et eller andet tidspunkt – forhåbentlig — rammer den rigtige knap.

Et ordsprog siger, at man får den politiker, som man fortjener . Og hvis det er rigtigt, så frygter jeg fremtidens – og måske allerede nutidens – politikere. For der er ikke mange, som fortjener gode, høflige og velorienterede politikere med den opførsel, som bliver brugt på eksempelvis nettet.

Så hermed et opråb fra en håbefuld ung gymnasieelev om en pæn valgkamp, så vi også får lyst til at stemme og være en del af valgkampen.

The following two tabs change content below.

Nicolai Sabro Hansen

Nyeste indlæg af Nicolai Sabro Hansen (se alle)

Har du noget at bidrage med?