Medierne er i disse fyldt med historier om vores kære forsvarsminister, Carl Holst. Nærmere bestemt om Carl Holst og hans spindoktors spinarbejde for Carl Holst, inden han blev forsvarsminister.

Der er nærmest væg-til-væg dækning af Carl Holst troværdighed, af Carl Holsts løgne, af de skiftende forklaringer om, hvad præcis spindoktoren var ansat til i Region Syd (hvor Carl Holst var regionsformand), og om hvad præcis spindoktoren så i virkeligheden foretog sig i den skatteyderbetalte stilling, og af hvordan det her er ENDNU én i rækken af møgsager for en regering, der (indrømmet) er kommet ret skidt fra start.

CARL HOLST TRÆDE TILBAGE SOM MINISTER? tænker (næsten) alle journalister — og derfor også (næsten) alle læsere/lyttere/seere.

Det er selvfølgelig et fint spørgsmål at kaste op i luften, og i et seriøst land ville svaret selvfølgelig være et klart nej (men altså, i et seriøst land ville han nok have trukket sig som minister længe inden den her sag overhovedet dukkede op… hvis altså han overhovedet var blevet udnævnt til minister i første omgang. Hvem ved; jeg har ikke så meget erfaring med at bo i et seriøst land).

Og det er bestemt nyhedsværdigt, at en minister har lavere troværdighed end Lars Løkke, at en minister lyver mere end normalt, at han er dårligere til at holde styr på sine egne forklaringer end Morten Bødskov var, inden han måtte trække sig som minister og at en spindoktor beviseligt er så dårlig til sit arbejde, at han ender med at blive en belastning for den minister, han skulle forestille at betjene.

Men spørgsmålet om, hvorvidt Carl Holst må trække sig som minister, skygger nu altså desværre ret meget for en del andre spørgsmål, der burde presse sig på.

Et oplagt ét, som burde være prominent placeret i enhver artikel, der beskæftiger sig marginalt med emnet er:

Har vi lighed for loven?

Ingen — heller ikke Carl Holst — skal erklæres skyldige, inden de er dømt, men det han beskyldes for er, at have ført valgkamp for offentlige midler; skattekroner, der skulle have gået til Region Syds arbejde. Det er svindel med offentlige midler — og endda i en tid, hvor alle ævler om, at vi ikke har penge til velfærd, eller til Irak-kommissionen (kunne man ikke snart have dækket resten af Irak-kommissionens udgifter med de penge, der er gået til Holst-sagerne? Eftervederlag, dobbeltløn, spinomkostninger?).

Det her er ikke hovedsageligt en “møgsag”, noget der er “pinligt for ministeren” eller for regeringen , eller noget der bare siger noget om en persons troværdighed. Det er det selvfølgelig OGSÅ, men det er meget mere — og mere alvorligt — end det.

Det er ulovligt. Det er strafbart.

Screenshots fra Region Syd + Ekstra Bladet

Screenshots fra Region Syd + Ekstra Bladet

Hvis det viser sig, at beskyldningerne holder vand, bør vores (snart forhenværende) forsvarsminister stilles til regnskab, og ikke som normalt, når dem med magt bryder loven, udstyres med en fiktiv “næse” og sendes videre til den næste forgyldte toppost.

Dét burde være fokus i mediedækningen. Ikke bare hvor sørgeligt det er, at vores politikere er hinsides pædagogisk rækkevidde. Man siger, at en befolkning har de politikere de fortjener. Det er der måske noget om. Men hvis medierne lader politikere — og andre magthavere — slippe af sted med at spinne en sag om ulovligheder, som om det bare var en “møgsag”, der kan klares med et par pinlige forsider, har vi sgu ikke de medier vi fortjener.

Du kan være med til at støtte mine skriverier med et månedligt beløb på min crowd-fund profil. Det er nemt og simpelt — og gør en stor forskel for, hvor meget jeg kan få tid til at skrive. Hop over og kig og gi’ en skærv, hvis du har råd & lyst: Peter Kofod på Patreon.

The following two tabs change content below.
Peter Kofod
Jeg prøver i øjeblikket at få skrevet min første bog færdig — og render rundt og holder foredrag om whistleblowere, overvågning, demokrati og medier.
Peter Kofod

Nyeste indlæg af Peter Kofod (se alle)

Har du noget at bidrage med?