”Os! Du og jeg og McNamara. Vi ville forandre verden, ikke ødelægge den!

Vi ville vinde modstanderens respekt, bringe ham til at forstå, at vi ønskede fred, men ikke tolererede aggression. Overalt på Jorden, hvor han installerede sine marionetregeringer, ville vi være der og garantere folkenes frihed.”

”Som i Vietnam.”

”Ja. Som i Vietnam.

Men ved vi overhovedet, hvordan de folk tænker? East is East, and West is West, and never the twain shall meet, remember? Ser de os ikke i virkeligheden snarere som kolonifyrsternes arvtagere end som befriere?”

”Sikkert nok.”

Så vi befrier folk, der ikke vil befries? Og til hvilken nytte?

Vi sårer tigeren, men vi dræber den ikke.  Jeg har stået ansigt til ansigt med denne Khrushchev.

’Mr. Chairman,’ sagde jeg til ham. ’Jeg ser ingen historisk grund til, at Deres og mit land skulle gå i krig med hinanden!’

Ved du, hvad han svarede? ’I så fald, mr. President, ved De ikke meget om historie!’

Og der stod jeg så, som en skoleelev, der er dumpet til eksamen! Han gjorde det ganske klart.

Vi sidder i et aflåst værelse, han og jeg, USA og Sovjet, med et bord eller et ocean imellem os.  På bordet ligger en skarpladt pistol.

Khrushchev bøjer sig ind over bordet og hvisker fortroligt til mig: ’Mr. President, jeg ved, De er både hurtigere og stærkere end jeg. Hvis jeg rækker ud efter pistolen, vil De komme først.

Men jeg ved også, at De ikke selv vil række ud efter pistolen, så længe jeg ikke gør det. Her sidder vi så, ganske fredeligt!

Men det er ikke nogen rigtig fred, vel, selv om jeg ved, at det er, hvad De gerne vil tro? Før eller siden bliver De uopmærksom, og så!

Det er kun et spørgsmål om tid. Og der er kun ét muligt udfald.’

WHO KILLED KENNEDY?

YOULL NEVER GUESS

UNTIL YOU READ

DRØM” 

!!

http://enwforlag.dk/kommende-bog

The following two tabs change content below.
Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff karakteriseres oftest som Danmarks eneste eller bedste bud på en kultforfatter. Det forlyder dog, at der også er andre danske forfattere, der bliver taget alvorligt.
Erwin Neutzsky-Wulff

Nyeste indlæg af Erwin Neutzsky-Wulff (se alle)

Har du noget at bidrage med?