Vi må jo indrømme, at der har været meget stille på denfri.dk, siden Erwin skred i protest.

Det er slut med aggressiv markedsføring af kommende bøger i meget hyppige indlæg, der ligger i spektret mellem det syrlige og det svovldunstende, og som gavmildt deler ud af bloggerens ringeagt over for sine medbloggere; især de kvindelige som han kalder navne. Fx »egern«.

Erwins tid på denfri.dk åbenbarede gennem 527 indlæg mindst tre dimensioner af fænomenet ENW: kritikeren Erwin, tænkeren Erwin og karakteren Erwin. Kritikeren og tænkeren er lejlighedsvist interessante, mens den selviscenesatte, koleriske karakter Erwin er direkte fascinerende.

Erwin føler sig udsat for censur.

Erwin føler sig udsat for censur.

Erwin skred og smækkede med døren, med en afskedssalut om at være blevet udsat for censur fra DenFris side. Nu ville Erwin i stedet hellige sig sin Facebook-side.

Den gode nyhed for ENW-aficionados er altså, at Erwin langt fra er gået på pension. Her følger nedslag i Erwins bedrifter de seneste måneder.

Der var 1, der var 2 og så var der pludselig 3 ENW-fora

Erwin har ikke nogen Facebook-profil, skriver han på sin meget aktive Facebook-profil.

Erwin har ikke nogen Facebook-profil, skriver han på sin meget aktive Facebook-profil.

På et tidspunkt bliver Erwin bekendt med det uafhængige Facebook-gruppe »Forum for Erwin Neutzsky-Wulffs filosofi og forfatterskab«. Han melder sig ind i gruppen med den Facebook-profil, han på samme profil hævder ikke at have.

Så begynder Erwin i vanlig stil at kalde forummets øvrige medlemmer for 5-årige, der hverken kan tænke, læse eller skrive. Efter tre henstillinger om at opføre sig ordentligt bliver Erwin Neutzsky-Wulff smidt ud af Forum for Erwin Neutzsky-Wulffs filosofi og forfatterskab.

farvel

Three strikes and Erwin is out.

Lettere oprevet truer Erwin på Facebook-siden med at få gruppen slettet. Den eksisterer dog stadig.

I delvis protest mod reglerne i Forum for Erwin Neutzsky-Wulffs filosofi og forfatterskab bliver »Forum for Erwin Neutzsky-Wulffs erkendelsesteori« oprettet. Erwin bliver medlem af det nye forum med den profil, han hævder ikke at have, og så begynder han at kalde forummets øvrige medlemmer for 5-årige, der hverken kan tænke, læse eller skrive.

Et af gruppens medlemmer L. skriver, at han mener at have opdaget noget, der ikke hænger logisk sammen i Erwins teoretiske korpus. Erwin er syrligt til svovldunstende lodret uenig, og der udbryder en fortsat og vedvarende episk flame war mellem Erwin og L. i kilometerlange ætsende giftige kommentarspor.

Erwin har fundet sig utrættelig legekammerat.

Erwin har fundet sig en utrættelig legekammerat på Facebook.

ENW HAS LEFT THE BUILDING

Erwin er ude, men kun i et par timer.

Erwin er ude, men kun i et par timer.

Lettere oprevet smækker Erwin nu med døren til det nye forum med ordene: ENW HAS LEFT THE BUILDING.

Som hovedregel virker en teatralsk sortie jo bedst, hvis man efterfølgende faktisk bliver væk, men Erwin er tilbage på forummet igen 4–5 timer senere, blandt andet for at annoncere et nyt forum: »Spørgsmål til Erwin Neutzsky-Wulff«. Her kan læserne stille spørgsmål til forfatteren om ting i forfatterskabet, de har svært ved at greje. Det nye forum er udstyret med en dørmand ved navn Gorm, som Erwin kan hidkalde hvis læserne er ekstraordinært træls.

Erwin kalder på Gorm.

Erwin kalder på Gorm.

Det nye forum viser sig desværre at være trægt at løbe gang, så efter lettere bedende at have efterlyst spørgsmål fra forummets medlemmer, så forsøger Erwin at øge brugernes engagement i forummet med en filmquiz om gamle horror-film.

Så er det quiztid. Svaret er i øvrigt The Thirty Foot Bride of Candy Rock.

Så er det quiztid. Svaret er i øvrigt The Thirty Foot Bride of Candy Rock.

Ind imellem filmquiz og drabelig flame war med L. har Erwin heldigvis tid til at opfinde en ny slags satire: En billedtekst der ledsager et billede. Det er jo genialt.

swix

Bum. Direkte fra troldmandens værksted.

Et eksempel på samtidig brug af Erwins geniale opfindelse. En såkaldt »swix«

Et eksempel på samtidig brug af Erwins geniale opfindelse. En såkaldt »swix«.

Internettet er Donald Trump

Der er dog åbenbart stadig noget stærkt dragende ved debatten med L., for Erwin bliver ved med at vende tilbage til Forum for Erwin Neutzsky-Wulffs erkendelsesteori med nye eder og forbandelser i kommentarsporene. Senest med en bandbulle om, hvor meget han hader internettet. Erwin lader os forstå, at det er på internettet dumheden bor. Faktisk er internettet Donald Trump.

Internettet er Donald Trump.

Internettet er Donald Trump.

Det er jo meget muligt, men det kan så undre såre, at Erwin tilbringer så voldsomt meget tid på den »åndssvageanstalt«, han mener internettet er, og ikke fx i det overnaturlige, transcendente hinsides, der jo angiveligt er hans egentlige hjemmebane.

Vi kan under alle omstændigheder konstatere, at internettets delvise transparens vanskeliggør ubehjælpsomme forsøg på manipulation af omgivelserne, og at kundskaber i hebræisk, latin og aramæisk i den forbindelse ikke er til den store hjælp.

Vi kan vist også konstatere, at uanset hvor dumt internettet er, eller ikke er, så kan vores virtuelle aktiviteter, og de negative rum vore aktiviteter uundgåeligt danner, meget nemt få os til at se meget dumme ud på internettet.

For som Facebook-administratorerne i oldtidens Rom altid sagde: Vir prudens non contra ventum mingit.

The following two tabs change content below.
Mikkel Skov Petersen
Overvejende forhenværende og fraværende, men det er da også en start.

Har du noget at bidrage med?