Kære Brevkasse,

Jeg har i mange år stemt på snart den ene farve politik og snart på en anden. Og derfor har dette land haft det med at skifte mellem to sider– næsten som om det er mig, der gør det.

Men er det demokrati, når flertallet tager det hele og ikke gider de andre?
Viggo Jansen, pens. uddeler.

Kære Viggo jansen,

Jow, mindretallet er demokratiets sårbare hæl.
Og nu er det sådan, at den nuværende regering ( blå eller sort, du bestemmer) hviler på et meget lille mandat (flertal). Og hvis man tænker i demokrati som noget velgørende og menneskekærligt, så er det problematisk at bruge sine 51% mod 49%. Det ku nemt ligne noget grimt noget.
Må jeg nævne nogle ord, der viser, hvordan den plæneklipper kører henover den smukkeste kornmark:
nedlukning af krigsudredning (newspeak for redning af egen røv), randzoner, kvælstofudledning (statistisk newspeak), vindmøller, diskussion om menneskerettigheder og lignende konventioner tages op til revision (newspeak ), mangel på forskellen mellem natur/kultur, (newspeak), smykkelov, telte, forlænge familiesammenføringsperiode, ignorere forskningsresultater, kulturpengebarbering, millioncheck til flinkemand Bjørnen Bjørn Sigurd, barbering af penge til grøn omstilling undsoweiter.  Så rider og vrider man sit lille skrøbelige sovedyr så voldsomt og ukærligt.
Det er problematisk i sig selv, men udstiller det endnu større: at et lands smukke billeder sælges ud som trommesals-. Der lukkes den ganske luft ud af den store ventil.
Redaktionen
The following two tabs change content below.

Knud Steffen Nielsen

Knud Steffen Nielsen er DenFris fredagsdigter. Knud Steffen Nielsen er lyriker og billedkunstner. Han er næstformand for forfatter– og oversættercentret på Hald Hovedgård.

Nyeste indlæg af Knud Steffen Nielsen (se alle)

Har du noget at bidrage med?