Siden Peter den Store gjorde Rusland til en europæisk stormagt, har vestmagterne frygtet die russische Dampfwalze.

Hertil kom så, at Rusland blev arnestedet for kommunismen og, som mange frygtede, tændsatsen til en verdensrevolution.

At stoppe denne barbariske invasion har siden mere end noget andet været målet for den europæiske udenrigspolitik – opgøret måtte jo komme! Det var ein Kampf zweier Weltanschauungen gegeneinander, som general Halder militært lakonisk sammenfattede Hitlers tanker desangående.

Dette var, som paven forudskikkede, Armageddon. De opmarcherede europæiske stridskræfter var da også imponerende, som Føreren opregnede dem: tyskere, finner, italienere, ungarere, rumænere, slovakker, kroater, spaniere, belgiere, hollændere, danskere, nordmænd og franskmænd.

Kun de stædige englændere surmulede på deres ø. Ikke desto mindre tabte vi krigen. 

Vore divisioner var både mere veltrænede og determinerede end fjendens, men ”wenn ein Dutzend davon zerschlagen wird, dann stellt der Russe ein neues Dutzend hin”. Fronten brød sammen, og det gjaldt nu blot om at istemme den populære I Was Not A Nazi Polka.

Men som Hitler havde spået, var Rusland i 1983 igen ”the Evil Empire” – frit efter Star Wars. Det hjalp lidt, da Sovjetunionen brød sammen knap et tiår senere.

Men Rusland var stadig Rusland og en trussel mod det forenede Europa under Tysklands ledelse, Hitler havde drømt om. Man gik da også straks i gang med at udskifte østlandenes kommunistiske marionetregeringer med fascistiske.

Dermed forsvandt de stødpudestater, der havde spillet den samme rolle som Armenien mellem romere og parthere, og nærede Ruslands traditionelle paranoia. Den sårede bjørn brølede, og hulemændene dansede triumferende omkring den.

Nobody gives a damn about ISIS. En flok middelalderlige galninge udgør ikke nogen større trussel mod verdensfreden end så mange andre oprørere, vi har bevæbnet. 

Præmien er Syrien. Og Armageddon står atter for døren.

The following two tabs change content below.
Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff karakteriseres oftest som Danmarks eneste eller bedste bud på en kultforfatter. Det forlyder dog, at der også er andre danske forfattere, der bliver taget alvorligt.
Erwin Neutzsky-Wulff

Nyeste indlæg af Erwin Neutzsky-Wulff (se alle)

Har du noget at bidrage med?