“Trump Jr. says conversations like his father’s 2005 hot mic comments are ‘a fact of life’.”

Det var CNNs dækning af Donald Trumps ”Gettysburg Address”, der dermed en en gang for alle beviste hans mediekonspirationsteori.

Trump er naturligvis ikke den eneste kandidat, der har sammenlignet sig selv med Lincoln — i det mindste var det ikke Washingtons kirsebærtræ – og også han afleverede sin version, da hans popularitet var på lavpunktet.

Det var Trumps 25-Punkte-Programm, vi ikke måtte høre, hvorimod man må forvente fortsat at høre the Mexican thing, the pussy thing, og så videre, som kinesisk vandtortur.

Vi fik også forklaringen. Donald Trump er en farlig mand. 

Han præsenterede sit program med en alvor og oprigtighed, som næsten fik en til at glemme dets absurditet, fra deportationen af millioner til fornægtelsen af klimakatastrofen.

Nærmest genialt begyndte han med bekæmpelsen af korruption – som om det var den eneste hindring for gennemførelsen af resten af programmet – og som en undertone gennem hele talen lå den føderale liberalismes undergravning af Life, Liberty and the Pursuit of Happiness, og ikke mindst de religiøst funderede moralske principper, the founding fathers (vistnok) abonnerede på.

Han behøvede ikke at nævne retten til at bære våben og at lære sine børn, at Jorden er flad  – det skal hans højesteretsdommere nok tage sig af – og det fik ham til at lyde helt rimelig, i det mindste i republikanske øren. Det var ikke den populære klovn, vi så i dag, men den radikale reformator.

I morgen vil det formodentlig komme frem, at han har været uterlig over for sine børnebørn. Men er det nok?

The following two tabs change content below.
Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff karakteriseres oftest som Danmarks eneste eller bedste bud på en kultforfatter. Det forlyder dog, at der også er andre danske forfattere, der bliver taget alvorligt.
Erwin Neutzsky-Wulff

Nyeste indlæg af Erwin Neutzsky-Wulff (se alle)

Har du noget at bidrage med?