James Comey walks tall. 2 meter og 3, to be exact.

Men populær er han ikke. I det mindste ikke hos demokraterne – og især ikke i Clinton-familien, som han allerede to gange tidligere har haft i søgelyset.

Første gang i forbindelse med Whitewatersagen, hvor ægteparret var mistænkt for bedrageri i forbindelse med et fejlslagent byggeprojekt. De slap med skrækken, til gengæld kom der andre artige ting frem, som resulterede i Lewinskyaffæren, der som bekendt endte med, at der blev rejst rigsretssag mod præsidenten for at have løjet under ed – hvad Hillary ligeledes gjorde i sagen om hendes e-mails.

Anden gang, da Bill Clinton tilsyneladende havde ladet sig bestikke til at benåde Marc (very) Rich. Som Comey havde stået for retsforfølgelsen af.

Forfølgelse af en uskyldighed? Eller et kriminelt par, der med Hillary som præsident ville kunne fortsætte deres embedsmisbrug?

Pointen er, at det for så vidt ikke betyder noget. Alternativet er værre, om det så betyder, at man skal beskylde det måske eneste hæderlige menneske i denne sag for korruption.

Clinton er, for at sige det pænt, ikke helt fin i kanten. Trump ligner en diktator. 

Spørgsmålet er, om det gør nogen forskel. Under hele valgkampen har man gjort Trumps uheldige udseende og opførsel til et lige så stort problem som Clintons uhæderlighed.

Men Trump er ikke under efterforskning af FBI. Det er et faktum, det er lykkedes de panikslagne medier at feje ind under et gulvtæppe af småborgerlig forargelse.

Nu er Clintons uregelmæssigheder igen i centrum, og der er kun godt en uge til at iværksætte en ny afledningsmanøvre (er Comey bestukket af Putin?) Og det er selvfølgelig det, man raser over.

For den danske presse, hvis manuskript skrives af Nato, er der naturligvis ikke noget valg. En usikker fremtid for USA’s allierede eller finansiering af krigen mod Rusland.

Trick or treat? 

The following two tabs change content below.
Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff karakteriseres oftest som Danmarks eneste eller bedste bud på en kultforfatter. Det forlyder dog, at der også er andre danske forfattere, der bliver taget alvorligt.
Erwin Neutzsky-Wulff

Nyeste indlæg af Erwin Neutzsky-Wulff (se alle)

Har du noget at bidrage med?