Panikken breder sig. Obama taler nu om FBI’s ”innuendo”.

Demokraternes sejrssikkerhed fordufter i takt med Clintons forspring i meningsmålingerne. Fra begyndelsen har Hillary været overbevist om at kunne ride ind i det Hvide Hus på Baracks frakkeskøder.

Obama vandt naturligvis i høj grad på sin race, og det kan derfor heller ikke undre, at Clinton har satset så hårdt på sit køn. Men at de fleste sorte nok gerne ser en sort mand i det hvide hus, betyder ikke nødvendigvis, at alle kvinder ønsker at se en kvinde der.

Mange deler nok deres mænds fordomme mod ambitiøse kvinder, især de hensynsløse. For dem er der ikke noget skræmmende ved Trumps ”friske” bemærkninger.

Anderledes forholder det sig givetvis med en opskræmt spansktalende befolkning. Men er det nok?

Hillarys forspring er nu nede på få procent.  Der er næppe tid til at vende denne tendens, men måske heller ikke til, at den kan nå at få den helt afgørende betydning.

Langt mere ominøst er imidlertid det forhold, de politiske kommentatorer tilsyneladende først nu har fået øjnene op for. Trump er en protestkandidat og som sådan det ukonventionelle valg.

Så når pollsteren, der repræsenterer den offentlighed, som konsekvent har malet ham i de sorteste farver, spørger, er ”undecided” det sikre svar. Dette er imidlertid ikke tilfældet i stemmeboksen.

Der er ingen tvivl om, at en valgkamp, hvor begge kandidater har vist sig fra deres værste side, har ødelagt USA’s renomme ude i verden i lang tid fremover, og derudover har den – i det mindste fra demokraternes side – været forfejlet. På et vælgermøde i North Carolina i går tegnede Obama et skræmmende billede af et amerikansk diktatur under Trump.

If you disrespect the constitution, before you’re elected president, and you threaten to shut down the press, when they write stories about you, you don’t like, or you threaten to throw your opponent in jail without any due process, or you discriminate against people of different face, then imagine what you’ll do, when you actually have the power to violate the constitution along those lines! 

Det var det, den demokratiske valgkampagne skulle være kørt på. Og ikke Trumps boy talk.

I mellemtiden præsenterede Clinton Alicia Machado for publikum: ”I mean, really, can we just stop for a minute and reflect on the absurdity of Donald Trump finding fault with Miss Universe?” Trump ignorerede hende fuldstændig.

Mange vælgere har nok tænkt, at USA måske ikke helt var parat til en kvindelig præsident, og Clinton har ikke gjort meget for at overbevise dem om det modsatte.

I stedet for at præsentere en politik har hun rodet sig ud i endeløse tirader mod mandsgrisen Trump. Det har været – girl talk.

The following two tabs change content below.
Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff karakteriseres oftest som Danmarks eneste eller bedste bud på en kultforfatter. Det forlyder dog, at der også er andre danske forfattere, der bliver taget alvorligt.
Erwin Neutzsky-Wulff

Nyeste indlæg af Erwin Neutzsky-Wulff (se alle)

Har du noget at bidrage med?