Hvorfor er den da ikke for længst indtruffet?

Svaret er naturligvis, at ikke blot fremskridt og folkestyre har deres fjender, Gud har også en, selve indbegrebet af en modstander: Satan, og som ”denne verdens herre” vil han naturligvis gerne bevare den.

Lige meget hvor manifest Guds vilje er: død og ødelæggelse, frister han dog stadig med nyt liv. Det får menneskene til at bygge op, hvad de har revet ned, og afholde sig fra den ultimative, bevidste ødelæggelse.

Man skulle tro, at Gud kunne ordne sagen med et velrettet meteor, men der er et lille problem. Han eksisterer ikke. 

Det er derfor, vi har industrialismen. Uheldigvis er forurening en langsom proces, med en enkelt undtagelse: udledning af drivhusgasser, der med lidt held skulle kunne forvandle store dele af verden til ørkener inden for et tiår og udløse en ny folkevandringstid.

Dette har ikke overraskende inspireret to nyreligiøse bevægelser. ”Katolikkerne” indrømmer, at det ser slemt ud, men så slemt er det jo heller ikke (hvorfor prognoserne altid er meget optimistiske, og den næste knap så optimistisk).

Ligesom den Sorte Død kan det formodentlig klares med bøn og faste, sparepærer og affaldssortering. Og vi kan jo ikke undvære mobiltelefoner.

Herimod hævder ”protestanterne”, at det hele er reaktionær propaganda. Det har udløst en religionskrig, og ikke meget andet.

Naturligvis ville det hjælpe, hvis man nedlagde al industri. Hvilket under alle omstændigheder vil blive resultatet.

Menneskene vil vende tilbage til jorden og blive materialister. Og det var jo ikke det, der var meningen. 
The following two tabs change content below.
Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff karakteriseres oftest som Danmarks eneste eller bedste bud på en kultforfatter. Det forlyder dog, at der også er andre danske forfattere, der bliver taget alvorligt.
Erwin Neutzsky-Wulff

Nyeste indlæg af Erwin Neutzsky-Wulff (se alle)

Har du noget at bidrage med?