Kære elskede babyengel,

Jeg har været uden pc i to måneder og sidst jeg skrev, var på din 60-års fødselsdag. Det ligger vist på DenFri, som jeg ikke kan komme ind på lige pt. — fordi siden ikke er konfigureret korrekt? Sikke noget pis .
Michael Jeppesen siger, at deres side er blevet hacket? Bare de nu ikke stjæler mine historier. 
Jeg smed sgu den gamle HP på gulvet i et black out, men har byttet indmaden for en lille Dell med Linux på.

Musen og jeg har det fint og jeg græd ikke så meget, da jeg var pc-løs, men nu har tårerne frit løb igen.
 Og Musen dominerer mig mere end du gjorde. Det er nok fordi hun ikke kan sove med dig. Hun ved jo godt, at klokken er lort om natten og vi burde ligge i ske i hjørnesofaen, så hun bræger og laver speedstunts i hele lejligheden.

Da jeg fik min brugte Dell skrev jeg så hele 9 sider, som forsvandt ved en re-installation. Det vil jeg genskabe her og det indeholder min tale til dig på din 50-års fødselsdag. Here it goes:

Kære svigermor. Kære svigerfar i himlen. Kære alle jer samlede. Og kære babysnut.

Jeg vil gerne takke dig snut, for de mange år vi har haft sammen — og det, at du har holdt mig ud. Jeg har i hvert fald ikke haft problemer med at holde dig ud.
Altså, bortset fra de perioder, hvor du lukker af for omverdenen og udforsker alverdens programmering, eller det ædle pokerspil, i dagevis. Men trods det, er det ikke så svært at holde dig ud i længden.
Det med, at du fordyber dig i tingene er jo din store force — og det må man respektere dig for. Det er jo denne evne, der har bragt dig til den position du har på dit job. Og din levende interesse for mennesker i almindelighed — og din familie især — gør dig til en meget vellidt person.
 Jeg ved, at alle på Blågård kan lide dig og du har sikkert knust et par mandehjerter til julefrokosterne.
Jeg skal ikke kunne sige om det er helt sundt at være så længe sammen, som vi har været det, — men jeg synes, at livet med dig mest har været en catwalk — til tider en balancegang på dydens snævre sti. Og Guderne vil vide, at vi gav hinanden max plads.
Af pudseløjerligheder omkring din store lidenskab; at gå i dybden med ting, — vil jeg nævne: Spådomskunst i spillekort, hvor du lavede om på folks liv — og til det bedre — samt astrologi, hvor veninder søgte din visdom.
Da var det ikke lige nemt at være mig, men tyren i 5. hus sagde mig, at jeg måtte ty til noget andet, end min lidenskab for at se dig i fuldt flor — så jeg skrev til kommodeskuffen og købte flere magi-bøger, Ephemerrider og de dyreste Tarotkort til dig. 
Du gik din storesøster Bentes vej og har de samme talenter, blot er du en haj med tal. Din storesøster Marianne er også meget kreativ og lige så god som dig med værktøj. Det er imponerende.
Jeg købte også en gang 3 guldringe til dig på samme dag, men da vi var flade den næste uge, mente du, at de skulle gå tilbage til guldsmeden for den halve pris.
Når jeg somme tider har været ude at slå en skagle og kommer hjem fuld af appetit, kan du ret hurtigt slukke min ild med ordene: Fuck dig! Fulde spasser! Giv mig nøglerne — også bilnøglen! Og fuck af!
 Og vel vidende om, at du har temperament og ikke vil finde dig i noget som helst shit, måtte jeg føje dig, bedre før end senere.
Jeg er taknemmelig for, at du altid tilgav mig og lukkede mig ind igen, når jeg angrende kom hjem med halen mellem benene.
Ofte har jeg ligget søvnløs og beundret dine læber og næse, mens du sov.
Det sjoveste med dine interesser var da du en overgang havde en stor dille med tipssystemer — og da det var ved at drive mig til vanvid, prøvede jeg at forstå; at med 9 helgarderinger og 4 sikre, var den jo god nok. Og jeg fo’r ned til kiosken og satsede 1400 Kr. på systemet. Desværre faldt vi af på de sikre og så lagde du vist også den dille på hylden.
Du har mange talenter, snut, og en af dem er, at du kan tegne. Det er godt nok gået i glemmebogen, men du kan. Og når det først er i blodet er det bare at få fingrene i det igen en dag.
Med tiden kommer det nok op til overfladen og så kan du nok tegne en karrikatur af mig, mens jeg ævler.
Danse kan du også. Jeg erindrer, at bargæsterne på den lokale, faldt i svime over dine ballettrin — og alle de mandlige gæster sendte mig misundelige blikke. De tænkte nok; hvad sådan en prinsesse vil med en bums som jeg?
Jeg er ikke i tvivl om, at du kunne have været en prima-ballerina, hvis din far havde givet dig lov? Men det er en anden historie. Jeg sender taknemmelige tanker til din far, for vi havde aldrig mødtes, hvis du havde været balletbarn.
Et andet talent du har er, at du kan sy. Du købte den dyreste symaskine på markedet og en gang syede du en flot efterårsjakke i sort/hvid tern af et kunststof. Men det er også gået i glemmebogen på grund af den store tidssluger; computeren. Men jakken har jeg gemt i kælderen.
Endnu en af dine mange talenter er kokkerering. 
Jeg husker tydeligt, da vi havde den gamle kartoffelmoser med fjeder — mos er jo dit speciale — men du fulgte altid en opskrift og dine forældre måtte bide i både hummerhaler og kinesisk mørbrad a la Susanne. Alene suppen kostede 25 Kr. pr. kuvert.
Du fuldfører altid dine projekter, fordi du går efter bogen. Men ok, man skal nok ikke improvisere så meget med madkunst, som jeg gør — det kan jo gå galt — også med kartoffelmosen. Jeg savner godt nok den gamle fjedermoser, men nu til dags bruger vi en el-mixer.
Men mærk dig mine ord, som jeg selv prøver at efterleve. Man må ikke glemme sine talenter. De skal plejes, ellers ruster de. Der dukker altid nye interesser op, som du dyrker lidenskabeligt. 
Vi ved alle, at du er en nørd og en ørn på teknologiområdet — og der er ikke noget at sige til, at de græd og sang klagesange, da du forlod Ordrup Gymnasium til fordel for Blågård Seminarium.
En helt anden af dine evner er, at få folk til at føle sig godt til pas i dit selskab. Du har en sjov blanding af lidt generthed, stor charme og interesse for andre mennesker. 
Du spørger ind til den andens ve og vel og ønsker — du joker lidt og i professionelt øjemed, får du pejlet personen ind til præcist det, han eller hun har af pc-problemer, selvom det nok er en fejl 40. 
I andre relationer får du den anden til at fortælle alt om sig selv, uden selv at afsløre noget som helst. The mysterious woman with the black hat. I love it. 
Som en klog mand en gang sagde til mig: “Man skal lade som om, at man ved mere om den anden, end han om dig, — så har man krammet på ham.” Citat: Erik Petersen, mag. art.
Men det ved du jo alt om pr. instinkt, altså den kvindelige intuition som du har i så rigelige mål.
Jeg kan fortælle om mange episoder, hvor folk absolut ville i kontakt med dig — og hvordan du afviste dem uden, at de følte sig afvist, men alligevel fik et par guldkorn med sig — mest om dem selv.
Du har bare denne evne til at afvise folk på en utroligt afbalanceret måde, som indeholder både en invitation og en afvisning.
Denne tale vil blive for lang, hvis jeg skal opsummere, hvad din charme har medført af idioter, som lige ville spørge dig om noget — og som jeg helst havde været foruden — så det undlader jeg.
 Men jeg vil lige nævne en pudsig situation, som indeholder en gætteleg, en aha-oplevelse.

Jeg sad i sommers i 30 graders varme på et pizzaria (naturligvis med et glas rødvin) og ventede på Susanne. Hun havde ringet fra skolen og var på vej på sin nye cykel, som hun er utroligt glad for og som gør, at hun rent faktisk cykler de 8 Km. til skolen, i stedet for at parkere den gamle cykel ved Føtex og tage bussen.
Altså; sidder jeg ved det bagerste bord med front mod gaden.
Susanne kommer anstigende på sin fine bedstemor-cykel, stiger af og skal til at låse cyklen. Jeg kan se hende fra min plads.
Ude fra højre side af vinduet dukker en knortet hånd til syne med en hvid rose og rækker Susanne denne fine langstilkede blomst. Jeg øjner lige en en østeuropæisk udseende kvinde med favnen fuld af roser. Damen fisker et kort frem og giver også dette til Susanne.
Hvad gør Susanne nu? Og glem ikke, at hun har dette heftige temperament, med en her-og-nu respons:
1. Hun tager sin pung op fra tasken og giver damen en tyver.
 2. Hun returnerer rosen og smiler afværgende. 
3. Hun smider rosen på fortovet og giver damen fingeren.

Ja, nu vil jeg slutte og bare sige dette, måske lidt højtragende, men alligevel…

At være elsket af en Fe; — det er ikke noget man skal spøge med — og det har jeg lært. For træder man ved siden af, når man har med en Fe at gøre, kan det være, at hun simpelthen fjerner fortryllelsen og siger:
Fuck dig Spasser! Skrid!
Og det er jo stygge ord i munden på en Fe.…
Åh, babysnut, det er så over 10 år siden, du holdt den fest. 
Jeg savner din mor. Jeg ved ikke hvad det er med mig og skorpioner, men jeg feterede din mor og en skorpion glemmer ikke dem, der gør noget godt for dem. Jeg savner vores køreture med din mor og vores frokoster i Gilleleje.

Jeg savner også din far, som du nok har arvet dit temperament fra. Det er utroligt, at I alle døde fra mig. Ser man på livsstil, burde jeg have været den første der stod af. Jeg tror nu heller ikke, at jeg har så lang tid igen, men jeg er ved at pejle mig ind på en sundere levevis, som vi skulle have haft sammen. Kan jeg gøre det, har jeg måske 20 år tilbage.

Selvfølgelig er der en bagside af medaljen: Vores skænderier og slåskampe, men det kan man godt grine lidt af i dag. 
Du har godt nok tænder med et fast bid. Husker du da du bed dig fast i min skulder og jeg ikke kunne ryste dig af?
 Jeg er ked af, at jeg begyndte at slå igen og ked af alle de Bad Ass-ting jeg har budt dig. Det har du jo tilgivet mig og jeg er fyldt op af positive oplevelser med dig. Vi havde det godt med vores kærlighed og jeg er glad for vores to måneder på Ærø. Hvis jeg flytter der over, vil du være med og jeg vil gøre gode ting med dig i tankerne.

Du er så fin og smuk og du lever stadig i mig. Det vil du altid gøre og som det er nu, kan jeg ikke byde en anden Fe at sidde og tude, når radioen spiller et af vores numre. Og jeg er slet ikke sikker på, at jeg nogensinde får en ny baby.

Når det er sagt, så går det bedre med at være eremit med en eremitkat. Vi har dog hinanden.

Lille engel, beskyt mig imod sorte tanker og dødsdruk.

Hils alle vores afgåede. Jeg elsker dig i mine drømme, i livet og i døden.

Din Bad Boy Forever

The following two tabs change content below.

Andiman

Nyeste indlæg af Andiman (se alle)

Har du noget at bidrage med?